Un dissabte de Festa de Tardor farcit de cultura popular
Dansaires de l'Esbart, Caparrots, Gegants, sardanistes i Diables han sortit al carrer per la festa grossa de les entitats
Els Caparrots han ballat a la plaça de l'U d'Octubre / Foto: Cugat Mèdia
CulturaPublicat el 23/oct/21 per Maria Bragós
La cultura popular ha estat la gran protagonista d'aquest dissabte de Festa de Tardor. Sant Cugat celebra aquest cap de setmana la gran trobada de les entitats de la ciutat, que compta amb una àmplia programació que ha començat amb diferents activitats concentrades a la vora del Monestir: actuacions dels Dansaires de l'Esbart, dels Caparrots, dels Gegants i dels Diables, entre d'altres.
Durant tot el matí de dissabte, els Jardins del Paga-li Joan han acollit la IV Trobada de Puntaires, organitzada pel Grup de Puntaires 'Les Noies de Sant Cugat'. Després han començat les actuacions a la plaça de l'U d'Octubre, amb el Cos de Dansa i Juvenils de l'Esbart Sant Cugat, i els Caparrots i Capgrossos. L'atenció s'ha traslladat després a la plaça Octavià, on hi ha hagut una exhibició de gimnàstica rítmica.
A la tarda s'ha continuat amb una ballada de sardanes de la mà de la Cobla Jovenívola de Sabadell, i després els Geganters de Sant Cugat han presentat al Claustre del Monestir les seves noves figures infantils: el Griu i l'Amfisbena. També hi ha hagut una mostra de dansa boliviana a la mateixa plaça Octavià, així com una activitat amb Calcetes Tradis organitzada per Cal Temerari en què s'ha convidat a ballar amb música tradicional.
L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha assistit a la presentació de les figures infantils dels Geganters i a la ballada de sardanes, des d'on ha reivindicat aquesta Festa de la Tardor com una tornada a la normalitat després de la pandèmia: "ha estat un dia carregat d'emocions, però la més important crec que és que hem pogut tornar a sortir al carrer i a les places de la ciutat per gaudir de la festa".
El dissabte s'ha tancat amb la presentació de la Lloba Llepasang, la nova bèstia dels Diables de Sant Cugat. La figura és obra de l'escultor Elies Álvarez i està dissenyada per Micu Resines, membre de la colla. La Lloba Llepasang té davant cinc punts de foc i pesa 14 quilos, ja que es volia que fos lleugera i fàcil de portar pel jovent de la colla.
DECLARACIONS
Mireia Ingla
És el que té de bo la nostra ciutat i sempre ho diem: una ciutat tan diversa i tan plural, amb gent que fa coses molt diferents i amb públics molt diversos. I que per tant hem de fer coses perquè agradin a tothom. Ha estat un dia carregat d'emocions, però la més important crec que és que hem pogut tornar a sortir al carrer i a les places de la ciutat per gaudir de la festa
Your browser doesn’t support HTML5 audio