Douglas Kennedy, a Sant Cugat: 'Tothom s'ha plantejat preguntes sobre la naturalesa de la fidelitat'

Douglas Kennedy ha presentat a Sant Cugat la seva última novel·la, 'Isabelle por la tarde'


  • Comparteix:

Douglas Kennedy (al centre) en la presentació del seu llibre a la llibreria El Siglo / Foto: Cugat Mèdia

Douglas Kennedy (al centre) en la presentació del seu llibre a la llibreria El Siglo / Foto: Cugat Mèdia

'Isabelle por la tarde' és l'últim llibre de l'escriptor Douglas Kennedy, una obra que planteja preguntes sobre les relacions amoroses, també sobre 'la naturalesa de la fidelitat' i sobre la cerca de l'amor. L'estatunidenc ha presentat la novel·la aquest dimecres a la sala El Siglo de Sant Cugat. La tria del lloc no ha estat casual, ja que la ciutat és un dels municipis d'arreu de l'Estat on més llibres ha venut; en particular, 'En busca de la felicidad', de 2001, va ser un gran èxit a Sant Cugat en la seva estrena.

'Isabelle por la tarde' és una història d'una aventura entre Sam, un estudiant de dret estatunidenc, que s'aventura al París dels anys 70 a la recerca de la maduresa. Allà trobara Isabelle, una dona una mica més gran que ell, casada i amb aquesta experiència que tant busca. En la seva obra Kennedy es pregunta si "és possible mantenir la passió sense estar junts cada dia", en un camí per la natura de la intimitat i la passió que els personatges mantenen un cop per setmana en unes golfes de la capital francesa.

La inspiració per l'obra sorgeix de la llarga estada de l'autor a París i d'històries que ha vist, però en les que no és el protagonista. Gran part de la inspiració gira al voltant del desig de les persones de buscar l'amor encara que això faci plantejar-se una relació estable o aventurar-nos a un amor platònic com el dels nostres protagonistes. L'escriptor estatunidenc destaca que tot i no ser una obra biogràfica aquesta obra és força personal perquè ha passat un divorci i és un moment complicat.

La introducció a l'acte ha estat a càrrec de Joaquim Palau, editor de l'Arpa, i ha consistit en una xerrada entre l'autor i el periodista Antonio Lozano. Kennedy ha destacat la bellesa de la llibreria: "He estat fent presentacions a Beirut i, fins i tot, al poble d'Albert Camús, però diria que és el lloc més espectacular per fer una presentació". A l'acte han acudit prop d'una trentena de persones.


Douglas Kennedy

Crec que el que és interessant del llibre és parla per a tothom. Tothom s'ha plantejat aquestes preguntes sobre la seva relació, sobre la naturalesa de la fidelitat, o com busquem l'amor i no surt com ens esperàvem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.