Les Gitanes es ballen dalt d'un escenari fora de Sant Cugat per primera vegada

La Comissió del Ball de Gitanes ha participat a 'Mercè Dansa', l'espai de dansa tradicional de La Mercè


  • Comparteix:

Imatge de l'actuació de les Gitanes a la Mercè / Foto: Cedida

Imatge de l'actuació de les Gitanes a la Mercè / Foto: Cedida

El tradicional Ball de Gitanes, que es balla a Sant Cugat per Carnaval, ha sortit per primera vegada de la ciutat per participar en el 'Mercè Dansa', l'espai dedicat a la dansa tradicional dins de les Festes de la Mercè de Barcelona. Una delegació de dues quadres, és a dir, un total de 16 persones, s'ha desplaçat a la capital, aquest diumenge, per participar en dues sessions de danses tradicionals, al Parc de la Ciutadella.

El membre de la Comissió del Ball de Gitanes Sant Cugat, Nacho Ferrer, ha explicat a Cugat Mèdia que han tingut molt bona rebuda per part del públic i que s'han sentit molt ben tractats per l'organització. "A més, hem tingut l'honor de ser els últims en ballar i de ser els encarregats de representar una dansa que normalment ballen totes les agrupacions, però que aquest any, per mantenir les bombolles, era impossible", comenta Ferrer.

Ferrer també ha explicat a Cugat Mèdia que l'experiència ha estat curiosa en diversos sentits. A banda de ser un ball que normalment no es fa fora de Sant Cugat, també és comú ballar-lo a peu pla, i no a dalt d'un escenari, com en aquesta ocasió. En qualsevol cas, des de la Comissió estan molt contents d'haver participat en la Mercè, ja que, les Gitanes, "no les tornarem a ballar fins al Carnaval de l'any que ve", lamenta Ferrer.


Nacho Ferrer

És el primer cop que les Gitanes de Carnaval en si surten de la ciutat. El Ball de Gitanes és un ball propi de Sant Cugat, que el balla el Grup Mediterrània, l'Esbart, i es balla en ocasions especials, sobretot quan hi ha casoris, però el que ballem per Carnaval, el que es balla en un sentit més popular, mai no s'havia fet fora de Sant Cugat, crec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.