Un recorregut reivindicatiu pel llegat de les dones en l'art tèxtil

El Centre Grau-Garriga acull fins al 7 de novembre la mostra 'Estudi comunitari: narratives tèxtils'

La mostra es pot visitar al Centre Grau-Garriga / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Cultura

Publicat el 23/set/21 per Redacció

La genealogia i el llegat de les dones en les arts tèxtils és l'objecte central de la mostra 'Estudi comunitari: narratives tèxtils', que es pot veure fins al 7 de novembre al Centre Grau-Garriga. L'exposició és resultat d'un taller del col·lectiu Mateixes Mancances i compta amb la participació d'artistes i professionals d'arreu del país. Tot plegat, amb l'objectiu de recuperar la tasca de dones 'obviades en els relats hegemònics de la història de l'art rere una estratègia política de devaluació de les tècniques femenines i lligades a la domesticitat'.

El punt de partida va ser una trobada amb artistes i expertes per pensar en comú reflexions i experiències que han culminat amb la creació tèxtil. Així, a la mostra s'hi poden veure els resultats d'aquests "diàlegs", amb una instal·lació on, a banda de les obres, també hi ha les notes, textos de referència i fotografies de la jornada de treball inicial.

La mostra, organitzada per l'Ajuntament amb el suport de Sorea, el departament de Cultura i La Escocesa, compta amb la participació de les artistes Luna Acosta, Tania Berta Judith, Mireia Coromina, Anna Ill, Iratxe Larrea, Ana Musma Valencia i María Ortega Gálvez.