Albert Puig (Petits Camaleons): 'Esperem que d'aquí a 20 anys vinguin pares que havien vingut de petits'

En una entrevista al programa 'Molta Comèdia' de Cugat Mèdia, el director del 'Petits Camaleons' ha presentat la 10a edició del festival santcugatenc

Imatge d'arxiu d'un festival Petits Camaleons / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 18/set/21 per Martí González

El festival Petits Camaleons celebra aquest any la seva 10a edició amb una programació especial i amb una mirada retrospectiva d'aquesta dècada oferint música de tots els estils dirigida a un públic infantil i familiar. En 10 anys han passat, crescut i evolucionat de la mà els grups més destacats de l'escena musical catalana per fer gaudir un públic molt canviant. El director artístic del festival, Albert Puig, ha repassat en una entrevista al programa 'Molta Comèdia' de Cugat Mèdia el present, el passat i el futur del festival, que vol seguir creixent tant en dies (aquest any passa dels tres habituals als 10) com en espais i propostes repartides per tota la ciutat.

Segons ha explicat Albert Puig, tot i que han anat "provant" programant grups molts diversos, alguns consolidats i alguns que no tant, n'hi ha que no han vingut mai "perquè no encaixen". El director del festival, això sí, explica que en 10 anys ha canviat molt tant el públic familiar a qui va dirigida la proposta com la música que s'escolta i estan pendents sempre de les noves tendències. Al programa conduït per Eduard Jener, Puig també ha recordat que Txarango, quan encara era un grup emergent, va venir a la 1a edició del Petits Camaleons i va actuar en un dels escenaris petits. Tant la banda com el festival han crescut de la mà durant aquesta dècada. Pel que fa a la proposta santcugatenca, a més, la intenció és no deixar-ho de fer: per mantenir uns aforaments limitats i un format adaptat als més petits, la idea és mantenir l'ampliació d'espais i dies, per tota la ciutat, com ja es farà en l'edició d'enguany.

A banda d'un cartell amb noms com Manel, Doctor Prats, Suu, Lildami i Roba Estesa, concentrat en el format habitual el primer cap de setmana d'octubre a l'entorn del Teatre-Auditori, aquest any hi ha actes especials per recordar la història del festival. Hi haurà una exposició repartida per la ciutat amb imatges d'aquestes 10 edicions i mitja (el 2017 es va haver d'ajornar mig any la programació d'un dia, que va coincidir amb l'1-O) i Miquel del Roig repassarà els èxits dels grups que han passat pel festival en l'acte inaugural.





DECLARACIONS

Albert Puig

La idea original era oferir coses a la ciutat, expandir-nos més enllà de l'entorn del Teatre-Auditori. I és el que farem aquest any, al Celler Modernista, a les escoles. La voluntat és seguir creixent, ocupar més espais de la ciutat i fins i tot oferir coses gratuïtes al carrer.

Your browser doesn’t support HTML5 audio