Les visites guiades a l'exposició 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur', d'interès per la ciutadania

El Museu del Monestir les ofereix gratuïtament cada segon diumenge de mes


  • Comparteix:

La mostra inclou un recorregut per les etapes vitals de naixement, matrimoni i mort / Foto: Cugat Mèdia

La mostra inclou un recorregut per les etapes vitals de naixement, matrimoni i mort / Foto: Cugat Mèdia

La carta blanca per la construcció de Sant Cugat com a poble no va arribar fins al 1120, de manera que no va coincidir amb l'edificació del Monestir. De fet, en un inici els voltants del Monestir eren terres de pagesos; i quan es va construir el poble, aquest era gestionat per l'abat. Aquests són alguns dels detalls que s'expliquen a les visites guiades a l'exposició 'Vila de Sant Cugat, 900 anys. Del 1120 al futur' que proposa el Museu del Monestir cada segon diumenge de mes.

La mostra ofereix un recorregut per la història del municipi, des dels seus orígens fins a l'actualitat. Del municipi, i de la seva ciutadania, ja que la guia va explicant com ha canviat la vida dels santcugatencs i les santcugatenques al llarg dels anys. En la visita d'aquest diumenge, la conductora ha aprofitat aquest moment de l'explicació per reivindicar el paper de la dona al llarg de la història com a cuidadora. "La dona és en tot el procés de la vida", ha afirmat Isabel Centeno, guia del Museu del Monestir. Ella mateixa també ha destacat l'interès que ha vist que tenen els veïns de Sant Cugat a l'hora de conèixer la ciutat a través d'aquesta exposició: "La gent està molt interessada en la ciutat, cosa que és molt bona. Perquè si tu coneixes la teva ciutat és que l’estimes, recordes el teu passat i et permet després cuidar-la".

D'altra banda, es pot veure com ha sigut l'evolució dels habitatges, ja que les primeres cases eren unifamiliars, i no va ser fins al segle XIX que hi va haver un important canvi amb l'arribada de famílies de la burgesia catalana, el tren i la construcció de cases modernistes. Més endavant, van venir les cases adossades.

L'exposició és al Museu del Monestir des del novembre, i es pot visitar fins al pròxim mes de gener. Les visites guiades es fan el segon diumenge de cada mes i són gratuïtes. Per inscriure's, es pot fer trucant al 936 759 951 o enviant un correu a museu@santcugat.cat.


Isabel Centeno

La gent està molt interessada en la ciutat, cosa que és molt bona. Perquè si tu coneixes la teva ciutat és que l’estimes, i et permet després cuidar-la



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.