Conflicte i oportunitat, les dues cares del malentès

La mostra 'Elogi del malentès' arriba al Centre d'Art Maristany de Sant Cugat amb un recull de peces de dones artistes


  • Comparteix:

Una de les obres exposades / Foto: Localpres

Una de les obres exposades / Foto: Localpres

El Centre d'Art Maristany acull fins al 9 d'octubre l'exposició 'Elogi del malentès', un recull de peces de dones artistes on es posa de manifest la dualitat dels malentesos: conflictes, però també oportunitats. Es tracta d'una mostra itinerant organitzada per la Diputació de Barcelona i comissariada per Joana Hurtado, on les artistes 'busquen assenyalar tensions a base de confrontacions, errors i distorsions, trampes i disfresses, interrupcions i acumulacions, històries sense ordre ni final, llegides entre línies o fora de context'.

La comissària de la mostra ha defugit de treure la part més amarga, la "que crema" del concepte de malentès, però no ha volgut obviar la part positiva. Ho ha exemplificat amb una experiència personal in situ: recentment ha estat mare i el seu fill estava present a l'acte, plorant. "En el mateix moment en què jo estic parlant i sento els plors, puc ser; una cosa no treu l'altra", ha reflexionat.

Es tracta d'una mostra on totes les obres van a càrrec de dones. El recull, ha explicat Hurtado, també pretén reflexionar sobre "què vol dir ser dona".

La inauguració ha tingut lloc aquest divendres i ha comptat amb la presència de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que ha celebrat que Sant Cugat formi part de la itinerància d'exposició i ha anhelat que "tot allò que es crea sigui compartit al màxim".




Joana Hurtado

Què vol dir el malentès? L'entenc com una cosa conflictiva, però també com una oportunitat.

Esther Madrona

És important que Sant Cugat formi part d'aquesta itinerància. Que tot allò que es creï sigui el màxim de compartit possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.