Sant Cugat s'omplirà de nou de música històrica amb el tercer 'Contratemps'

Els dies 17, 18 i 19 de setembre se celebrarà la 3a edició del festival


  • Comparteix:

Enrike Solinís actuarà divendres al Claustre del Monestir / Foto: Col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat

Enrike Solinís actuarà divendres al Claustre del Monestir / Foto: Col·lectiu Música Antiga de Sant Cugat

El Col·lectiu Música Antiga Sant Cugat ja té programada la tercera edició de 'Contratemps, músiques històriques ara!', el festival de música antiga que enguany la ciutat acollirà entre el 17 i el 19 de setembre. Organitzat per primera vegada amb la col·laboració de l'Ajuntament, el certamen comptarà aquest any amb diferents espectacles programats, classes magistrals i xerrades.

Des de l'organització, el membre del Col·lectiu Música Antiga Sant Cugat Jorge Juan Moreta ha volgut destacar l'esforç que es fa, des del món de la cultura en general, per complir amb les mesures de seguretat.

Divendres dia 17 el festival s'encetarà al claustre del Monestir amb Enrike Solinís. Amb el seu espectacle 'El loco de la guitarra', l'artista proposa un recorregut pel repertori per a corda polsada des del segle XV fins a l'actualitat, amb diferents instruments i tècniques històriques.

Per dissabte al migdia hi ha programada una taula rodona on experts de diferents disciplines reflexionaran sobre la conservació i l'ús dels instruments històrics. El diàleg tindrà com a punt de partida l'exposició a Sant Cugat de la viola de gamba Barak Norman 1714, que forma part de la col·lecció del Museu de la Música de Barcelona. A continuació, el solista Emmanuel Balssa oferirà un concert amb la viola realitzada a Sant Cugat l'any 2017 per la lutier Anna Andreu. El mateix dissabte hi haurà també la representació de l'òpera 'Acis i Galatea' de Händel al Teatre-Auditori.

El festival acabarà diumenge, amb l'espectacle familiar titulat 'El Quijote en 20 minuts'. Serà al Celler Cooperatiu amb Adrián Schvarzstein, Gisela Figueras i l'Ensemble Contratemps. L'acte de cloenda serà la 'Jam Session Històrica', on diferents músics interpretaran peces del barroc en un ambient distès i d'improvisació.

La novetat de la tercera edició del 'Contratemps' és el curs de músiques històriques 'Esteban Mazer', on Ricard Renart (violí barroc), Erike Solinis (corda polsada) i Lixsania Fernández (viola de gamba) treballaran aspectes tècnics i musicals des d'una visió històricament informada. El curs està obert a alumnes oients i actius, tant principiants com professionals, que es vulguin introduir en aquest repertori o bé aprofundir-hi.

La imatge del cartell d'enguany està ideada pel poeta visual santcugatenc Àlex Montfort.


Jorge Juan Moreta

S'està demostrant en tots els festivals, teatres i auditoris de tot el país que les coses en la cultura s’estan fent bé i que les mesures que prenem són més que adequades. I el festival 'Contratemps' aquest any també serà així: hi haurà unes mesures de seguretat per a poder gaudir i que la gent tingui la sensació que és en un entorn segur



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.