Canals Galeria d'Art commemora el 10è aniversari de la mort de Grau-Garriga amb una exposició

La galeria santcugatenca li dedica una mostra íntima amb obres menys conegudes de l'artista


  • Comparteix:

La mostra 'Grau-Garriga 10 anys després' a Canals Galeria d'Art / Foto: Cugat Mèdia

La mostra 'Grau-Garriga 10 anys després' a Canals Galeria d'Art / Foto: Cugat Mèdia

Canals Galeria d'Art reivindica la figura de Josep Grau-Garriga amb una mostra de pintures i dibuixos poc coneguts de l'autor a la seva ciutat natal, Sant Cugat. Sota el títol 'Grau Garriga deu anys després', la galeria vol recordar que al mes d'agost farà deu anys que va morir l'artista santcugatenc. I ho fa amb una exposició construïda a partir d'obres cedides per diferents col·leccionistes de Sant Cugat.

El director de Canals Galeria d'Art, Josep Canals, descriu la mostra com a "íntima", ja que per exemple s'hi exposa una obra que pren com a punt de partida l'àvia de l'artista ('Una àvia', 1998): "La foscor de l'obra fa referència a la vestimenta negra de les àvies d'abans, i també hi ha un punxó al mig que vol ser la contundència i la força que tenien les àvies d'abans per tirar endavant la família". Una altra de les obres destacades de l'exposició és 'El meu gos' (1975), un dibuix de guaix en blanc i negre on Grau-Garriga plasma l'actitud de la gossa que tenia com a mascota.

Canals també reivindica la importància de la representació de la intimitat per part d'artistes com Grau-Garriga: "Hi ha coses íntimes que l'artista intenta transmetre. Perquè l'artista sempre és un provocador davant les coses de la societat, però alhora és un poeta i un escriptor d'una realitat que -a partir de casa seva- transmet en l'àmbit internacional. I en aquest cas estem parlant d'un artista clau dins el panorama de les arts".

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous, i es podrà visitar a Canals Galeria d'Art fins al mes de setembre.




Josep Canals

"La foscor de l'obra fa referència a la vestimenta negra de les àvies d'abans, i també hi ha un punxó al mig que vol ser la contundència i la força que tenien les àvies d'abans per tirar endavant la família"

Josep Canals

"Hi ha coses íntimes que l'artista intenta transmetre. Perquè l'artista sempre és un provocador davant les coses de la societat, però alhora és un poeta i un escriptor d'una realitat que - a partir de casa seva - transmet en l'àmbit internacional. I en aquest cas estem parlant d'un artista clau dins el panorama de les arts"



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.