L'alliberament dels presos marca l'arribada de la Flama del Canigó a Sant Cugat
Els infants de les entitats han encès el peveter i la mallorquina Neus Jaume ha llegit el manifest d'Òmnium
Publicat el 23/jun/21 per Sara Bella
L'arribada de la Flama del Canigó ha marcat l'inici d'una revetlla de Sant Joan peculiar, tant per les mesures de prevenció de la Covid-19, que han obligat a limitar l'aforament i a mantenir el públic assegut, com per el recent alliberament del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, i la resta de presos, entre els quals hi ha també el santcugatenc Raül Romeva. La Flama ha arribat a la plaça d'Octavià de la mà dels infants de les entitats esportives de la ciutat acompanyats dels Geganters, les Caparrotes i els Diables. La mallorquina Neus Jaume, que ha portat la dansa tradicional mallorquina 'ball de bot' a la ciutat, ha estat l'encarregada de llegir el manifest de la Flama del Canigó a Sant Cugat.
Un manifest que s'ha sentit a 3.000 punts del territori català i que ha fet un repàs a la història d'aquesta tradició, que es remunta a l'any 1964. El manifest també ha posat èmfasi en la importància de la Flama "per a reivindicar el que som i el que volem. Som els Països Catalans i volem els drets i les llibertats de les nacions lliures i independents".
L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha celebrat "el tret de sortida a l'estiu, a la revetlla i a la Festa Major" i ha recordat que es tracta d'una revetlla molt especial, en la qual "nou bones persones que han estat empresonades més de tres anys podran retrobar-se amb la seva família". L'alcaldessa també ha volgut enviar un missatge al santcugatenc Raül Romeva, a qui ha donat la benvinguda a la ciutat amb un "bentornat". Per la seva banda, el president d'Òmnium Sant Cugat, Jaume Angerri, també ha tingut unes paraules per als presos "i per a tots aquells que encara estan exiliats o han estat represaliats".
La festa també ha comptat amb les actuacions de l'Esbart, el Grup Mediterrània i La Banda del Gínjol, i ha continuat amb un sopar popular de carmanyola i l'amenització dels Diables, amb el seu president, Roger Ricart, com a encarregat de custodiar la foguera.