El Monestir de Sant Cugat recupera les visites guiades després de mesos d'aturada

Museus de Sant Cugat organitza dues visites els caps de setmana, una dissabte i una diumenge


  • Comparteix:

Ja han tornat les visites guiades al Monestir de Sant Cugat que, a causa de la Covid-19, es van haver d'aturar a l'estiu. Aquest cap de setmana, la ciutadania ha pogut tornar a conèixer de prop la història, les llegendes i els racons del monument de la nostra ciutat amb les habituals visites organitzades per Museus de Sant Cugat: una dissabte i una diumenge. Una part positiva de les restriccions de mobilitat que han marcat aquest any de pandèmia ha sigut el redescobriment del patrimoni local de Sant Cugat i, ara, es pot conèixer amb més profunditat amb aquestes cites.

L'educador i guia dels Museus del Sant Cugat, Jorge Rodríguez, assegura que estan "molt contents" perquè, tot i les precaucions, tenen "més públic". Rodríguez remarca que la gent té ganes de sortir i de fer, no només una vida "més ociosa", sinó també "culturalment interessant". A més, el confinament també ha provocat que la ciutadania s'interessi pel patrimoni local i "molta gent està tornant a conèixer el Monestir". Ara, ho poden tornar a fer amb les visites guiades del cap de setmana.

Els dissabtes a les deu del matí té lloc la visita guiada 'Monestir de Sant Cugat, el més poderós del Comtat de Barcelona' que, durant una hora i mitja, porta els assistents de ruta pels indrets del monument: l'església, el claustre, el campanar i molt més. D'altra banda, els diumenges a les dotze del migdia, té lloc la visita 'Claustre del Monestir. Coneix les històries que amaguen els capitells'. Es tracta d'una visita única d'una hora sobre els capitells on els mateixos visitants marquen els temes que explica el guia.




Jorge Rodríguez

Estem molt contents perquè, de mica en mica, i amb totes les precaucions tenim més públic. Es notava que hi havia ganes de sortir i de fer, no només una vida més ociosa, sinó una vida culturalment interessant. Com ens hem de quedar a prop de casa, ens estem trobant que molta gent està tornant a conèixer el Monestir a través de visites com aquesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.