La màgia del Circ Històric Raluy torna a Sant Cugat amb 'Vekante', Premi Zirkòlika 2019

El nou espectacle de la companyia farà gaudir el públic de malabars, acrobàcies, escapisme i més, a la carpa instal·lada al Parc de l'Arborètum


  • Comparteix:

La gira per Catalunya del Circ Històric Raluy fa parada a Sant Cugat per presentar el seu nou espectacle, 'Vekante'. La nova proposta de la companyia, creada per la directora del circ, Rosa Raluy; arriba carregada de màgia escènica, acrobàcies, malabars, humor i molt més. La carpa estarà instal·lada al Parc de l'Arborètum fins al 21 de març i l'aforament s'ha limitat seguint les mesures anti-Covid.

'Vekante' és una paraula en Esperanto que significa 'despertar'. En el nou espectacle del circ de Rosa Raluy, filla del fundador Carles Raluy, un jove acròbata desperta i descobreix el món circense amb ballarins, pallassos, acròbates, mags i actors. Un grup d'artistes que ajudaran el jove protagonista a integrar-se al seu espectacle.

El mestre de cerimònies del Circ Raluy, Aleix Gómez, ha explicat a Cugat Mèdia que amb aquesta nova proposta, el Circ Raluy "ha innovat molt" i ha fet "un espectacle molt rodó". "Un dels millors espectacles que s'han vist mai dins d'una carpa Raluy", assegura Gómez. De fet, el muntatge ha estat guardonat amb el Premi Zirkòlika 2019 al Millor espectacle de Circ amb carpa. 'Vekante' compta amb una vintena d'artistes de diferents disciplines com interaccions còmiques, corda aèria, equilibri, màgia, malabars, dansa i molt més.

L'antic Circ Raluy es va dissoldre el 2016, amb més de 100 anys d'història a l'esquena, per donar lloc a dues unitats mòbils independents de la mà dels dos germans hereus. Fins al 21 de març, el Parc de l'Arborètum acollirà la carpa del Circ Rosa Raluy.

Mesures contra la Covid-19
La companyia, seguint les mesures sanitàries per frenar els contagis de la Covid-19, ha limitat l'aforament de la carpa al 30%, manté la distància de seguretat entre nuclis familiars, l'ús de la mascareta és obligatòria, hi ha gel hidroalcohòlic a l'entrada i, abans i després de cada funció, es desinfecten totes les instal·lacions. La pandèmia també ha afectat el món circense. Aleix Gómez remarca que "al principi era estrany", però que, com al circ estan "acostumats als canvis", es van adaptar ràpidament a la nova realitat. "Ho fem tot automàtic", referint-se al compliment de les mesures anti-Covid, les quals ja tenen "molt integrades al circ".







Aleix Gomez

El Circ Raluy ha innovat molt, ja abans de la pandèmia, i ha fet un espectacle molt rodó i que arriba a Sant Cugat molt madur. Un dels millors espectacles que s'han vist mai dins d'una carpa Raluy.

Aleix Gomez 2

Al principi era estrany, però aquí al circ sempre diem 'renovar-se o morir' i estem acostumats als canvis i ens hem adaptat molt bé i ràpid. Ja quasi ni hi pensem, ho fem tot automàtic, és una cosa que ja tenim molt integrada al circ.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.