El 'Sant Cugat a escena' torna a unir la cultura i la societat amb una programació 100% santcugatenca
Serà la primera proposta amb públic des de l'aixecament de l'estat d'alarma i també es podrà seguir per Cugat Mèdia
Publicat el 22/jun/20 per Àlex Masana
Sant Cugat es retrobarà amb la cultura després del confinament amb la primera edició del 'Sant Cugat a escena'. La programació, formada per 19 propostes íntegrament santcugatenques, tindrà lloc al Claustre de l'1 al 24 de juliol i inclou música, teatre i una visita virtual al mateix recinte. A més, es podrà seguir pel canal de Youtube de l'Ajuntament de Sant Cugat i per Cugat Mèdia.
El programa, que agafa el relleu del 'Sant Cugat al descobert' que sempre omplia la ciutat de cultura durant el mes de juliol, tindrà quatre focus: els 'Vespres de jazz', les 'Lectures a la fresca confitades', les 'Nits de clàssica' i 'La Pua al plató'. Aquesta darrera proposta, que inclou els concerts de Pubilles Ninja, Itzipa, Saltors Rock i Shindö, serà l'única que s'escapi del Claustre del Monestir per ocupar el Casal de Mira-sol, els dimecres del mes de juliol.
A més, el públic també podrà gaudir dels 'Vespres de Jazz' amb Marina Vallet Quartet, l'11 de juliol, i GAT, el dissabte seguent. Les 'Nits de Clàssica' oferiran quatre concerts tots els divendres de juliol, i les 'Lectures a la Fresca Confitades' es faran els dijous 9, 16 i 23 de juliol. 'Serà un retrobament entre la societat i els artistes, i tenir un cartell 100% santcugatenc és una de les coses més boniques que podien passar després de tant de temps a casas sense gaudir de la cultura", ha dit la tinenta d’alcaldia de Cultura, Educació, Esports i Joventut, Esther Madrona, durant la presentació del programa del 'Sant Cugat a escena' feta aquest dilluns al Claustre. Madrona ha explicat que el recinte pot aplegar un màxim de 80 persones i que tots els actes es faran sota el control de les mesures sanitàries i de distància.
Les entrades per a tots els espectacles tindran un cost de 10 euros i es poden comprar al web de l'Ajuntament. A més, la recaptació anirà destinada íntegrament a projectes sociosanitaris per pal·liar els efectes del coronavirus.
Les 'Lectures a la fresca' s'adapten a la nova normalitat
Les habituals 'Lectures a la Fresca' passen a ser Lectures a la Fresca Confitades per les exigències del guió que marca el nou ecosistema social. Amb només una o dues persones a l'escenari, amb una durada de 30 minuts cada una i amb el Claustre com a localització extraordinària. 'La proposta ha evolucionat per fases; primer era a les places, després tot per streaming; i hem aconseguit trobar una opció a mitges', ha explicat Dolors Vilarasau, directora artística de la iniciativa, en un acte a l'Ateneu on s'ha presentat l'edició d'enguany. Vilarasau també ha volgut agrair la capacitat i predisposició d'actors, escriptors i directors per reinventar-se i adaptar-se a les circumstàncies.
Enguany, el disseny del vano-programa, fet pel dissenyador gràfic Ignasi Bassó, té d'element vertebrador les fruites d'estiu amb una al·lusió a la fermentació que hem patit plegats durant el confinament. 'Sense perdre cap essència ni gust ni color', com diu Bassó, malgrat tot.
DECLARACIONS
Dolors Vilarasau
Les lectures d'aquest any han anat per fases: des d'un projecte presencial, una segona proposta gravada al Casal de Mira-Sol fins a una tercera proposta semiconfitada
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Esther Madrona
És el primer contacte entre la cultura i la societat santcugatenca. Al meu entendre, que sigui una proposta cultural 100% santcugatenca és de les coses més boniques que podien passar
Your browser doesn’t support HTML5 audio