L'Ateneu presenta una nova programació en línia pensada per aprendre des de casa

L'entitat s'ha hagut d'adaptar a la nova normalitat causada pel coronavirus amb nous cursos telemàtics

L'Ateneu ha hagut de tancar les seves portes / Foto: L'Ateneu

Cultura

Publicat el 20/mai/20 per Pau Vázquez

L'Ateneu ha engegat les inscripcions a la nova programació de cursos i tallers. En les darreres setmanes, l'entitat s'ha adaptat als canvis causats per la crisi del coronavirus i ha preparat una programació en línia pensada per fer des de casa amb cursos de cuina, nutrició, informàtica, dibuix i idiomes, entre d'altres. En una entrevista al magazín 'Sant Cugat a fons', el president de l'Ateneu, Àlvar Roda, ha explicat que, gràcies als seus professionals, l'entitat s'ha pogut reinventar per oferir els seus serveis de manera telemàtica.

Escolta-ho

Per la seva banda, el director de l'entitat, Toni Ramon, ha destacat que, tot i tenir una nova programació en línia, no volen perdre l'esperit de l'Ateneu i mantenir les classes en directe amb grups poc nombrosos i personalitzats i amb intercanvi de materials didàctics. En aquest sentit, Ramon ha explicat que esperen que la ciutadania continuï consumint cultura i participant en les activitats que proposen i que sigui empàtica amb la situació de l'entitat.

Així, la programació cultural i la programació de cursos i tallers no s'atura a l'Ateneu. La responsable del vessant cultural, Laura Torres, ha explicat que el format en línia permet arribar a gent més enllà de Sant Cugat. Torres també ha explicat que l'Ateneu ha preparat una programació de tres concerts i tres espectacles infantils en 'streaming' per tal de facilitar la participació dels infants i les famílies en les propostes.

La responsable de la programació de cursos i tallers, Isabel Carreño, també ha participat de l'entrevista i ha explicat que els professors 's'han posat les piles' per tirar endavant les classes amb un format interactiu i amb la participació dels alumnes. Carreño també ha destacat que el coronavirus ha obert una finestra a un nou món de possibilitats, però que esperen poder tornar a fer els cursos i tallers de manera presencial 'al més aviat possible'.


DECLARACIONS

Àlvar Roda

Ens hem tingut que reinventar. L'entitat té vocació presencial, però. Tenim un equip que està treballant molt per continuar existint a Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio