El Grup Mediterrània celebra el quart de segle amb la tornada a casa a l'horitzó

La formació, que va fer la seva primera actuació el maig del 1995, prepara una primavera plena d'activitats en l'any del retorn a la Unió


  • Comparteix:

Una imatge de l'espectacle de Festa Major del 2019, 'Transdansar' / Foto: Gisela Esteve

Una imatge de l'espectacle de Festa Major del 2019, 'Transdansar' / Foto: Gisela Esteve

El Grup Mediterrània prepara una festa grossa per celebrar els 25 anys de la secció aquesta primavera. La formació prepara un programa intens d'activitats per als mesos de març, abril i maig amb l'objectiu d'obrir-se a la ciutadania a través de la connexió amb altres entitats, no només de cultura popular i mostrar a la ciutadania la seva feina. Un any 2020 que serà també especialment important per al grup, com per a totes les seccions de la Unió, ja que ha de suposar el retorn a casa després d'anys repartits per diversos espais de la ciutat.

Dos membres de la junta, Anna Mayol i Emilio Escartín, han passat pel 'Sant Cugat a fons' per repassar la història de la formació i per avançar una part del programa de celebració de l'efemèride. Un aniversari que es plantegen com una oportunitat d'acostar-se a la ciutadania perquè coneguin 'què fa el Grup Mediterrània i les motivacions dels joves que participen a la cultura popular', ha explicat Escartín, i per això preparen activitats conjuntes amb entitats de la ciutat i tallers i propostes oberts a persones que no hagin provat mai la dansa. La festa grossa, però, serà el dia 18 d'abril i manté també la voluntat d'obertura a la ciutadania i inclourà un concert, encara per confirmar, i una actuació especial del Cos de Dansa i de l'Escola.

A més de l'efemèride, Mayol i Escartín han destacat també que enguany és especialment important pel fet de poder tornar per fi a casa, a la nova Unió. El trasllat va suposar un trasbals per una formació, que ara s'ha de dividir entre diversos espais, l'Escola de Dansa assaja a la Casa de Cultura i el Cos ho fa a l'institut Pla i Farreras, i que té material repartit en uns quants magatzems municipals. 'Quan assajàvem al mateix lloc hi havia més unió', ha admès Mayol. Això no ha estat obstacle, però, pel creixement d'un grup que ha consolidat l'escola, que ara té una trentena de nens, i un Cos de Dansa que ha produït espectacles propis, com 'Quadrigènia', per celebrar els 20 anys de l'entitat.

El Grup Mediterrània va néixer a finals de l'any 94, tot i que no va ser fins al maig del 95 que va fer el seu primer espectacle. Primer, dins l'Esbart Sant Cugat, on uns quants membres apostaven per una dansa amb arrels més tradicionals davant l'aposta de l'entitat per una dansa contemporània. Aquesta diferència es va anar accentuant fins que el grup va decidir marxar de l'Esbart i integrar-se com a secció a la Unió.




Emilio Escartín

Poder ensenyar i mostrar què és el Grup Mediterrània a Sant Cugat. Volem contribuir a que la gent entengui què és la cultura popular i tradicional i per què els joves ens hi impliquem.

Anna Mayol

Per un costat és unir-ho novament. Tindrem la mateixa sala d'assaig i, tot i que no coincidim en horaris, sempre hi ha coses penjades de l'Escola o del Cos de Dansa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.