La 4a Mostra de Titelles arriba aquest cap de setmana a Sant Cugat

Can Ninot omplirà de titelles la ciutat amb 11 espectacles en tres dies


  • Comparteix:

Un moment de la mostra de titelles de l'any passat / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la mostra de titelles de l'any passat / Foto: Cugat Mèdia

La Mostra de Titelles organitzada per Can Ninot torna a Sant Cugat aquest cap de setmana. Una 4a edició que portarà 11 espectacles de petit i mitjà format a la ciutat, cinc dels quals són gratuïts, per donar suport al circuit titellaire i promocionar aquest art entre els nens i nenes de fins a 12 anys. La mostra, que l'any passat va aplegar uns 4.000 espectadors, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Diputació de Barcelona i, també, amb el d'altres entitats de la ciutat com Cal Temerari, l'Ateneu i Paidos.

De fet, el director de Can Ninot, Tian Cusidó, ha agraït el suport de les administracions i de les entitats que hi participen perquè un dels objectius és 'crear sinergies al barri', a més de 'potenciar el circuit de titelles' que, assegura, 'està força maltractat' pels diners que s'hi destinen. L'impulsor de la mostra també ha destacat que enguany hi ha una companyia local, Patawa, que porta l'espectacle 'La Granja Menuda' dirigida a infants de 0 a 3 anys a l'Ateneu.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha posat èmfasi en la importància d'acostar els titelles a tota la ciutadania portant-les a diferents espais públics.

A més, com a novetats, hi ha un canvi d'ubicació. Els espectacles gratuïts i el mercat d'artesans de la plaça de l'U d'Octubre passen a la plaça d'Octavià on, a més, Cal Temerari proposa un espectacle de la companyia 'Títeres desde Abajo' que, en paraules del membre de l'entitat Julià Mestieri, 'va patir un cas de repressió' a Madrid el 2016, quan dos dels seus titellaires van ser acusats d'enaltiment del terrorisme.

Una altra novetat és la col·laboració amb les escoles públiques de la ciutat, a través del concurs de cartells de Paidos per, d'aquesta manera, arribar als nens i nenes majors de tres anys.




Tian Cusidó

Volem crear sinergies al barri i amb les altres entitats del poble que s'hi vulguin sumar. És una iniciativa per potenciar els festivals i el circuit de titelles, que està una mica maltractat.

Esther Madrona

Cada vegada tendim més a l'utilització d'espais públics per fer mostres culturals. Can Ninot és l'espai per a una mostra de titelles, però portar-les a l'Ateneu, a la Casa de Cultura, a la plaça d'Octavià, és acostar-los a tota la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.