'Exili 1939' homenatja amb versos els poetes que van haver de fugir fa 80 anys
El FNP creu que la cultura ha de ser sensible amb la realitat política i social del país
Publicat el 16/oct/19 per Sergio Morales
El Festival Nacional de Poesia (FNP) a Sant Cugat mostra la seva cara més compromesa amb el país. L'espectacle inaugural, 'Exili 1939', ha recordat aquest dimarts l'exili republicà 80 anys després. Tot plegat, l'endemà de la sentència del procés, una decisió judicial que ha motivat canvis al programa del festival: la suspensió del concert de Joan Miquel Oliver aquest dimecres, de les activitats d'aquest divendres per la vaga general i de dissabte 26 per la manifestació de rebuig a la sentència.
De fet, des del mateix festival s'ha posat en relleu la importància que el món cultural sigui sensible a la realitat nacional. Una sensibilitat a la qual s'ha sumat el director del muntatge, el santcugatenc Jordi Bosch: 'És la nostra obligació', ha dit a Cugat Mèdia.
'Exili 1939' recorda amb les paraules dels poetes que van viure aquell context -Pere Quart, Josep Carner, Carles Riba, Mercè Rodoreda, entre d'altres- les seves pors i dificultats. Per a Bosch, ara és un bon moment per recuperar aquesta història, la qual espera que no sigui 'cíclica'.
'Exili 1939' ha posat sobre l'escenari talent santcugatenc. Sota la direcció de Bosch, han actuat conciutadanes com Emma Vilarasau i Marta Angelat. Jordi Boixaderas, Eduard Farelo, Lluís Soler i Júlia Truyol han completat l'elenc.
DECLARACIONS
Jordi Bosch
És un bon moment per recuperar la història, tant perquè fa 80 anys com pel temps que vivim. És un homenatge.
Your browser doesn’t support HTML5 audio