Els Caparrots celebren el seu gran dia aquest dissabte amb la 5a Diada de Testes

L'entitat ha organitzat una activitat infantil on els petits aprendran a construir un capgròs


  • Comparteix:

Nela Vallhonrat, presidenta de l'entitat i la cap de colla, Juliet Ochoa / Font: Cugat Mèdia

Nela Vallhonrat, presidenta de l'entitat i la cap de colla, Juliet Ochoa / Font: Cugat Mèdia

Els Caparrots de Sant Cugat celebren el seu dia gran aquest dissabte amb la 5a Diada de Testes, la del desè aniversari de l'entitat. La jornada proposa enguany una programació destinada als petits de la casa, perquè 'els agradaria que participessin més', com han explicat la presidenta de Caparrots, Nela Vallhonrat, i la cap de colla, Juliet Ochoa, al 'Sant Cugat a fons'. Per això Caparrots ha organitzat un taller infantil de construcció de capgrossos el dissabte al matí. Els nens que hi participin seran convidats a portar el seu caparrot a la cercavila de les cinc de la tarda. La jornada servirà també per presentar el Caparrot de l'Any, Eva Tataret, a la plaça Octavià.

ESCOLTA-HO

Una figura, que segons han explicat les responsables de l'entitat ha costat més de 1.500 euros i que pesa uns sis quilos, està feta per primera vegada a partir de resina ecològica. Més enllà de l'aposta per acostar els Caparrots als més petits, Vallhonrat i Ochoa han celebrat el creixement de l'entitat durant la seva primera dècada de vida, una situació que no s'havien 'imaginat'. Prèviament, el divendres a la tarda, els Caparrots també donaran suport a la jornada de donació del Banc de Sang i Teixits, que es farà durant tot el dia a la plaça d'Octavià.

La taula rodona de constructors de figures, la prèvia
Una trobada entre els principals constructors de figures de cultura popular a Catalunya servirà per escalfar motors aquest divendres. Jordi Grau, Judith Camps, Carlos Morillo, Jordi Arnau i Cristina Martínez, autora del Caparrot de l'any, conversaran al voltant d'aquest ofici, que ha revifat en els últims anys i que manté la vigència. De fet, com han explicat Vallhonrat i Ochoa, alguns dels ponents volten els 25 anys, un fet que demostra la bona salut de l'àmbit.


Nela Vallhonrat

Ens falten sobretot nens i per això hem organitzat un taller de capgrossos. Fins ara potser erem una mica desconeguts perquè sortiem poc, però ara ens hem obert més a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.