Una festa oberta a tothom inaugura la nova programació cultural 'De prop' de la XCCP

La proposta va de setembre a gener de 2020 i ofereix més de 60 activitats a Sant Cugat


  • Comparteix:

La programació s'ha inaugurat amb una festa als Jardins del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

La programació s'ha inaugurat amb una festa als Jardins del Monestir / Foto: Cugat Mèdia

Teatre, vermuts musicals i els Diverdivendres, entre d'altres, formen part de la nova programació cultural 'De prop' de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP) que s'ha posat en marxa aquest divendres amb una festa oberta a tota la ciutadania. L'acte, celebrat als Jardins del Monestir, ha donat a conèixer la programació, que supera la seixantena d'activitats, que formaran part d'aquesta edició que s'allarga fins al gener de 2020. Les entrades a tots els espectacles i activitats ja es poden adquirir a la web de la XCCP.

La 18a temporada de la programació 'De Prop' presenta vàries novetats. El Teatre de Mira-sol proposa el PAM2, un nou espai de creació fins al juliol. També s'incorpora el Pro Music 2, una proposta de l'Oficina Musical La Pua per a grups santcugatencs, i unes estades creatives a casa Aymat.

Tot plegat, una iniciativa per promocionar la cultura de proximitat. La directora de la XCCP, Anna Castells, creu que és una aposta pel 'talent local' i perquè tothom tingui accés a aquest tipus de propostes.

Hi ha moltes més activitats que es repartiran entre els diferents centres de la Xarxa, així com altres emplaçaments de la ciutat.

  • Teatre
  • El Teatre de Mira-sol serà l'escenari principal de les propostes escèniques, juntament amb el Casal de Cultura.

    Entre les activitats destacades es troba 'És així, si us ho sembla', de Luigi Pirandello, amb Fila Zero el 12 i 13 d'octubre, 'NY en un poeta', de Federico García Lorca, interpretada per Alberto San Juan el 29 de novembre i el cicle de teatre breu Píndoles l'11 de gener.

  • Música
  • Els concerts omplen la nova programació 'De Prop' amb el cicle de música al MUT, el cicle de Vermut & Swing a la plaça de Can Quitèria i altres espectacles al Casal Torreblanca i al Teatre de Mira-sol.

    Una de les propostes estrella és l'espectacle d'humor 'Ave Machín!' amb Bubulina Cabaret-Arts Escèniques Sant Cugat, i que combina música amb gags escènics. Té lloc el 5 d'octubre a la Casa de Cultura.

  • Art
  • El Centre d'Art Maristany, el Claustre del Monestir i la Casa de Cultura seran els epicentres de les quatre exposicions que inclou la temporada.

  • Més propostes
  • El Casal Torreblanca acollirà el segon dimecres de cada mes entre setembre i desembre un documental que serà d'entrada gratuïta. El cicle de conferències es consolida una temporada més a la programació amb una desena propostes al Xalet Negre.


    Anna Castells

    Oferim cultura de proximitat: donar lloc al talent local i que tothom hi tingui accés.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.