Sant Cugat torna la visita als músics escocesos de l'Ayshire Fiddle Orchestra

Els joves escocesos van venir a la ciutat fa nou mesos


Temes relacionats

Catalans i escocesos s'uneixen a Sant Cugat per intercanviar música i dansa popular ( 4/jul/18)


  • Comparteix:

Els joves han tocat a la Troon Old Parish Church / Foto: cedida

Els joves han tocat a la Troon Old Parish Church / Foto: cedida

Una trentena de joves de l'Orquestra del Conservatori Victòria dels Àngels de Sant Cugat i de la Jove Orquestra de Castellar del Vallès (JOCVA) han posat el peu en terreres escoceses per tornar la visita que els músics de l'Ayrshire Fiddle Orchestra van fer a la ciutat ara fa nou mesos. Els vallesans van arribar a la localitat d'Ayr divendres passat i des de llavors les seves agendes han estat atapaïdes de visites culturals, concerts i activitats. El director de la JOCVA i de l'Orquestra del Conservatori Victòria dels Àngels, Carles Miró, també director del Patronat Municipal d'Educació, ha definit la trobada de 'profitosa' i ha dit que els alumnes 'tenen ganes de conèixer món'.

Miró ha valorat l'oportunitat que han tingut els joves de tocar en espais tan 'espectaculars' com 'una sala del segle XVIII feta construïda especialment per fer-hi concerts. Les famílies escoceses són ara les amfitriones, 'l'intercanvi és total i estem molt agraïts de l'acollida que estem tenint', ha volgut remarcar el santcugatenc.

Fa nou mesos, els nois i noies de l'Ayrshire Fiddle Orchestra van visitar Sant Cugat en un intercanvi que va culminar amb la celebració del Concert Jove Escòcia-Catalunya, una actuació que va combinar la música amb la dansa tradicional al Teatre-Auditori. Ara que els músics locals són a Escòcia, Miró ha explicat que es repetirà un concert amb el 'mateix format'. De cara a un futur, Carles Miró ha explicat que 's'està preparant' un intercanvi a Berlín destinat a alumnes de guitarra.


Carles Miró

És un viatge fantàstic perquè combina el concert, l'activitat pròpia per la qual ens hem trobat, amb peces conjuntes tal i com vam fer al juliol. I després estem fent visites culturals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.