Artistes de perfils diversos com Teresa Sardà. Una santcugatenca que fa 50 anys que treballa amb laca urushi, un material molt usat al país asiàtic i provinent d'una resina natural. 'És resistent i permet aplicar molts altres materials al damunt', destaca. Sardà també explica que l'art nipó i el català tenen algunes semblances com, per exemple, la fixació per la natura.
També ho opina Yumi Kato, una japonesa que viu a la ciutat des de fa vuit anys. Kato cultiva l'àmbit tèxtil i utilitza teles de kimono per elaborar les seves peces. 'Es pot aprendre molt de l'art japonès', rebla.
A la inauguració també ha assistit l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha lloat la tasca artística de les propietàries de DTerra i ha subratllat la necessitat d'impulsar iniciatives d'aquestes característiques a la ciutat.
L'exposició es podrà visitar fins al 8 de desembre.
Roberta Ferreira
Nosaltres ja fa temps que treballem amb les tècniques japoneses. Ens agradava poder participar de les activitats del 150è aniversari de les relacions entre Catalunya i Japó.
Teresa Sardà
Es pot aplicar sobre qualsevol superfície. És una resina que agafa consistència no perquè s'eixugui, sinó perquè endureix.
Carmela Fortuny
Significa cohesió entre Catalunya i Japó i des d'una mirada molt maca com és l'art.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.