Cal Gerrer inaugura l'exposició fotogràfica 'Ejes y coordenadas', guanyadora de la 3a Beca Joan Cabanas-Alibau

Ja es poden presentar fins el 9 de novembre treballs per a la 4a edició del certamen, dotat amb 2.000 euros


Temes relacionats

Maite González guanya la 3a Beca Joan Cabanas-Alibau de Fotografia, dotada amb 2.000 euros (23/nov/17)


  • Comparteix:

La mostra ja està oberta al públic

La mostra ja està oberta al públic

Ja es pot veure al Museu Cal Gerrer l'exposició 'Ejes y coordenadas' de la fotògrafa Maite González, guanyadora de la 3a Beca Joan Cabanas-Alibau, un recull de díptics confrontats que formen cinc històries que donen voltes sobre un eix. A més, el certamen fotogràfic, organitzat per l'Associació Fotogràfica de Sant Cugat (AFSC) i dotat amb 2.000 euros, ha obert la convocatòria per a la 4a edició, amb la qual volen 'donar un pas endavant'. Les persones interessades poden presentar el seu projecte a la seu de l'AFSC, a la Casa de Cultura, fins el 9 de novembre.

'Ejes y coordenadas' és l'obra de la guanyadora de la beca l'any passat, Maite González. La fotògrafa ha agraït el suport als organitzadors i ha animat a d'altres artistes a participar-hi. A més, també ha explicat a Cugat.cat en què consisteix el projecte guanyador.

Maite González

Són cinc petites sèries formades per díptics. És un joc d'imatges simbòlic, metafòric i plàstic. Tracta sobre buscar-se, trobar-se, els límits i els obstacles i la sensació d'estar sense sortida.


De la seva banda, el president de l'AFSC, Miquel Abat, ha assegurat que la beca és 'un oasi' dins del panorama fotogràfic català i que Sant Cugat, en aquest sentit, és 'un referent'. Abat, a més, ha explicat que introduiran novetats en la propera edició per 'donar un pas endavant'.

Miquel Abat

Sempre diuen que la 3a edició és la que consolida i a la 4a t'has de reinventar. Introduïrem coses noves, com la presentació 'online' dels projectes, a revistes d'un àmbit territorial més ampli per veure treballs d'altra gent.


La Fundació Cabanas i l'Ajuntament donen suport a aquesta iniciativa. La regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, ha posat en valor la fotografia com a mitjà artístic i ha destacat la qualitat dels artistes santcugatencs.

Sílvia Solanellas

És un mitjà d'expressió artística molt important en una època en què les xarxes socials dominen aquestes expressions per la seva immediatesa. Nosaltres hem de seguir amb aquestes iniciatives per ajudar a donar a conèixer aquest tipus d'exposicions i artistes locals.


La mostra 'Ejes y coordenadas' es pot visitar a Cal Gerrer fins el 15 de novembre. Aquell mateix mes es farà públic els finalistes i el guanyador de la 4a edició de la Beca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.