El Claustre reuneix en una exposició 'els 33.000 dies' del pintor Joan Tortosa

Imma Pueyo, Joan Tortosa i Carmela Fortuny

Cultura

Publicat el 8/jun/18 per Sílvia González

Una exposició que reuneix l'obra antològica del pintor santcugatenc Joan Tortosa ha servit, aquest divendres, perquè la ciutat reti un nou homenatge al fill predilecte. El Claustre s'ha omplert per assistir a la inauguració, primer acte de ciutat de la nova alcaldessa, Carmela Fortuny. L'alcaldessa ha avançat que, a banda de l'exposició, el consistori ja treballa en la biografia de Tortosa. '33.000 dies: Joan Tortosa. Exposició antològica' es pot veure fins a l'11 de setembre.

Fa prop d'un any, el ple nomenava Joan Tortosa fill predilecte. Amb aquesta exposició l'Ajuntament posa en valor el seu treball plàstic i literari. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha volgut deixar clar que el nomenament de fills predilectes s'han d'acompanyar d'iniciatives que vagin més enllà del títol.

Carmela Fortuny

Sant Cugat té fills predilectes però aquests títols els hem d'acompanyar de contingut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un emocionat Joan Tortosa ha expressat el seu agraïment a l'Ajuntament, així com a Imma Pueyo, comissària de l'exposició. Tortosa ha ressaltat que el recull pictòric ha esdevingut 'una obra en sí mateixa'.

Joan Tortosa

No sé si les pintures donen força a l'espai o al revés. Tot plegat és un conjunt.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pueyo ha apuntat que l'exposició és un recull de l'obra 'més representativa de l'artista' i que permet conèixer, en detall, l'obra de Tortosa per etapes. Hi destaquen diverses reproduccions del Monestir i un retrat de l'exalcalde Roc Codó.