Quatre ballarines d'estils diferents reivindiquen el paper de la dona avui a 'We Women'
L'expressió i els moviments intensos caracteritzen l'obra 'We Women' / Foto: tasantcugat.cat
CulturaPublicat el 1/des/17 per Clara Ontañón
Sol Picó Compañía de Danza porta l'espectacle 'We Women' aquest divendres al Teatre-Auditori, una reflexió sobre la condició de la dona al món. L'espectacle fusiona les diferents disciplines i nacionalitats de les quatre dones que el protagonitzen l'obra. Picó, que és la directora, ofereix una fusió del flamenc i la dansa contemporània, i representa la dona europea, anirà acompanyada de la japonesa Minako Seki, la francesa, amb arrels a Benín, Julie Dossavi i de la hindú de la ciutat de Mandràs, Shantala Shivalingappa. La cita és a les nou de la nit, tot i que el Teatre-Auditori ofereix un assaig obert a les sis de la tarda, amb una invitació que s'haurà de recollir una hora abans.
'We Women' és una obra que vol transmetre la situació en què es troba la dona a tot al món. Picó ha explicat que no se centra en problemàtiques concretes sinó que té un punt de vista global i fa referència a la vida de les dones en diferents àmbits i de com no té la posició que hauria de tenir en la societat.
Sol Picó
'We Women' tracta de res en concret i tot: de la violència, de les relacions i de la precarietat laboral.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Picó ha afegit que ha estat molt enriquidor treballar amb tres ballarines que provenen de danses diferents. La dona japonesa del quartet, Minako Seki, treballa amb el butoh, un estil caracteritzat pels moviments lents i expressius, que va néixer després dels bombardejos d'Hiroshima i Nagasaki. El butoh es combinarà amb altres disciplines com el Kathak, una de danses clàssiques de l'Índia, que té traces de balls rituals i serà interpretat per Shantala Shivalingappa. També tindrà lloc la dansa contemporània de Julie Dossavi, de forta influència africana en els seus moviments forts i intensos i, per últim, la versió pròpia del flamenc de Sol Picó. Un altre factor important de la funció, ha explicat la directora del projecte, és la música en viu, interpretada per tres dones més i l'escenificació que ofereix imatges molt clares.
Sol Picó
La idea ha sigut fusionar-nos unes amb altres i hem volgut donar un bon recurs estètic que evoca espais nòmades, ja que la dona, metafòricament parlant, està en constant nomadisme.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
'We women' ja fa dos anys que es va estrenar al Festival Grec de Barcelona i està produïda per la companyia Sol Picó Compañía de Danza, nascuda l'any 1993, que actualment té set obres més en gira.