La Jove Orquestra de Sant Cugat passa a dir-se Sinfonietta per acollir músics de totes les edats

Cartell dels concerts d'aquest cap de setmana

Cultura

Publicat el 25/nov/17 per Sergio Morales / Clara Ontañón

La Jove Orquestra de Sant Cugat canvia de nom i passa a anomenar-se Sant Cugat Sinfonietta amb l'objectiu que qualsevol músic pugui incorporar-se a l'entitat, independentment de la seva edat. L'agrupació farà ús del nou nom aquest cap de setmana amb 'La Tràgica', de Schubert, que es podrà veure per partida doble dissabte a l'Església dels Pares Carmelites de Barcelona, a dos quarts de nou de la nit, i diumenge a l'Escola de Música Victòria dels Àngels, a dos quarts d'una del migdia. Es tracta d'una actuació conjunta amb Joventuts Musicals de Sant Cugat i les entrades costen vuit euros, tres per a la canalla.

La presidenta de la Sant Cugat Sinfonietta, Griselda Ballester, ha explicat que pretén ser una orquestra més inclusiva, quant a l'edat dels membres i també amb el format de l'agrupació, que amb el que eren durant La Jove Orquestra.

Griselda Ballester

No té per què ser una orquestra simfònica, pot ser-ho de corda, més gran o més petita. Creiem que així ens adaptem més a les nostres necessitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Ballester ha afegit que per formar part de la Sinfonietta els músics han de tenir una relació estable amb els estudis de música i tenir un nivell mínim de coneixement que equival al quart curs de la formació professional. Actualment ja són 30 membres i esperen ser-hi més per posar en marxa l'orquestra com més aviat millor per aconseguir un nom a la ciutat, tot i les dificultats de trobar violes i fagots.

Durant el novembre la Sinfonietta presentarà dos concerts, el primer aquest dissabte al vespre a Barcelona a l'Església dels Pares Carmelites i l'altre serà aquest diumenge al Conservatori Victòria dels Àngels on oferirà un repertori amb l'obertura de 'Les Hèbrides' de Mendelssohn i 'La Tràgica' de Schubert.