El paral·lelisme entre les persones i els objectes recuperats protagonitza el nou 'Fem un Museu'

Cultura

Publicat el 13/jun/17 per Oriol Petit

El projecte artístic inclusiu 'Fem un Museu' s'ha centrat en aquesta 8a edició en la recuperació d'objectes quotidians per crear paral·lelismes amb els individus i demostrar que tothom mereix 'una segona oportunitat' i 'pot aportar molt a la societat'. 12 parelles, formades per persones amb discapacitat o en risc d'exclusió i artistes, han treballat amb materials de la deixalleria per crear obres que s'exposaran al Claustre fins al 2 de juliol. És una iniciativa de Museus de Sant Cugat.

La inauguració ha començat a l'exterior del Monestir per apropar la iniciativa a la ciutadania i després els mateixos artistes han entrat les obres al Claustre. Una de les parelles participants, Enric Roques i Àngela Peiró, explica com ha viscut el procés creatiu.

Enric Roques / Àngela Peiró

Ha estat una experiència molt divertida. Ens vam tacar les mans de pintura però ha estat molt maco

Your browser doesn’t support HTML5 audio



'Fem un Museu' té com a objectiu acostar el món de l'art a col·lectius de persones amb discapacitat intel·lectual i sensibilitzar la societat amb les seves creacions. Ho expressa la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.

Carmela Fortuny

Des de la cultura podem transformar moltes coses i amb aquest projecte podem transformar la sensibilitat de les persones. El recomano.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La inauguració s'ha tancat amb la projecció d'un audiovisual sobre el projecte i un petit pica-pica.