'La llegenda del Boc de Can Vernet' es converteix en un conte que combina tradició i modernitat
La presentació ha tingut lloc al Celler dels Llibres
CulturaPublicat el 23/mai/17 per Sergio Morales
La contacontes Eva Tataret i el dibuixant Micu Resines han traslladat 'La llegenda del Boc de Can Vernet' a les pàgines d'un conte, amb idea original de Rogeli Pedró. La història de la bèstia dels Diables de Sant Cugat es recull en una obra que, amb una estètica per seduir públic infantil i adult i amb unes lletres 'ensucrades', vol ser apta per a tothom, sobretot per a la canalla. Els autors han presentat el conte aquest dimarts al Celler dels Llibres, acompanyats per membres de la colla i pel mateix Boc de Can Vernet.
Segons la llegenda, el boc de Can Vernet va ser l'esquer que l'abat Biure va utilitzar per pagar el preu que un dimoni havia posat a la construcció del pont de Can Vernet. 666 anys després d'aquell fet, els Diables de Sant Cugat van rescatar la bèstia de l'infern per celebrar la primera Encabronada. Per Eva Tataret, el bestiari necessita una història que el sustenti.
Eva Tataret
La bèstia sempre va acompanyada de la seva història, i això li dóna caràcter. La nostra en té, 'xunga', però en té.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Pel que fa a l'estètica del conte, l'il·lustrador Micu Resines, que també va participar del disseny de la bèstia, ha elaborat una estètica allunyada de la tradició, però que alhora la respecta.
Micu Resines
No m'agrada l'estètica tradicional, sinó la moderna. La cultura ha de ser una cosa viva.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
'La llegenda del Boc de Can Vernet' se suma a una col·lecció de contes que també inclou relats sobre 'Pedra i Sang', la història dels Bastoners i del Paga-li Joan.