La reflexió sobre el món de la interpretació d''Infàmia' omple el Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 29/abr/17 per Sergio Morales

El Teatre-Auditori s'ha omplert aquest dijous i divendres per viure el 'joc teatral' que el dramaturg Pere Riera proposa als actors en l'obra 'Infàmia', que posa de manifest la vessant personal en la vida professional. Els santcugatencs Emma Vilarasau i Jordi Bosch han compartit escenari amb Mar Ulldemolins i Francesc Ferrer en un muntatge engendrat arran del poder que té el públic sobre les arts escèniques i que combina realitat i ficció.

L'obra arrenca quan un actor d'èxit (Bosch) vol persuadir una actriu retirada (Vilarasau) perquè torni als escenaris. Els altres dos intèrprets (Ulldemolins i Ferrer), que tot just comencen a fer-se un lloc als escenaris, tindran l'opció d'albirar el camí que els espera en una professió sotmesa al veredicte del públic. Vilarasau reflexiona sobre la relació entre espectador i intèrpret.

Emma Vilarasau

Crec que la relació dels actors amb el públic no és fàcil. Aquesta obra ho qüestiona i no és fàcil fer-ho des del teatre.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El director del muntatge, Pere Riera, va començar a pensar 'Infàmia' després de l'èxit que va tenir la seva obra anterior, 'Barcelona', en la qual també actuava Vilarasau. 'Infàmia' vol reconèixer la figura dels actors i humanitzar-la.

Pere Riera

'Infàmia' és una obra d'actors, que són professionals d'un ofici molt particular però darrere del qual hi ha persones.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



'Infàmia' va estrenar-se l'any passat a la Villarroel.