L'Ajuntament rep la donació de tres lloses originàries de l'antiga església parroquial de Sant Pere

La donació s'ha oficialitzat amb una signatura a la sala Ginesta de l'Ajuntament

Cultura

Publicat el 15/feb/17 per Oriol Petit

L'Ajuntament i la família Sánchez Villanueva han signat aquest dimecres el document de donació de tres lloses sepulcrals procedents de l'església parroquial de Sant Pere d'Octavià. Són tres làpides de pedra amb inscripcions i relleus indicatius de les famílies que n’eren titulars. Les lloses passen a formar part del patrimoni municipal i s'exposaran al Museu del Monestir Sant Cugat.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït a la família la donació, de caràcter totalment gratuït, i ha destacat que ara el fons de conservació del Museu podrà custodiar unes peces que serviran per difondre la història de la ciutat.

Mercè Conesa

Aquesta recuperació que podem fer des de la generositat de la família ens permet tenir més testimoniatge de la història de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els germans Sánchez Villanueva són els propietaris de la Casa Massana, al número 1 de la plaça Pep Ventura, on hi havia les lloses des que, al1875, els santcugatencs Pere Rodó i Josep Massana van comprar l'església de Sant Pere d'Octavià, ja molt deteriorada, i la van enderrocar.

El material de construcció de l'edifici es va usar per a altres usos. Precisament Josep Massana va fer construir l'edifici del número 1 de l'actual plaça Pep Ventura, a partir de 1870, i va aprofitar material de l'església, com consta en una de les làpides cedides.

José Luis Villanueva ha reconegut que fins fa poc desconeixia el valor històric del material cedit.

José Luis Villanueva

Agraïm al Museu i a l'Ajuntament que ho acullin. He de dir que no coneixia l'interès històric d'aquestes lloses. Si ho hagués sabut, les hauríem mogut molt abans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les tres làpides es traslladaran de la casa Massana fins al Museu, on completarà el patrimoni que ja es té de l’antiga parròquia de Sant Pere d’Octavià. Un cop allà, es museïtzarà el material per exposar-lo.