Panini publica aquest divendres el còmic 'Normal life', amb els santcugatencs Esteve Polls i Sergi Pareja

Portada del còmic

Cultura

Publicat el 24/nov/16 per Alba Triadó / Paula Casadesús

La companyia de producció de còmics Panini publica aquest divendres el còmic 'Normal life. Memorias de un español en Irlanda del Norte', amb els santcugatencs Esteve Polls, com a dibuixant, i Sergi Pareja, com a guionista. La història està basada en la vida d'un espanyol que s'allista a la Força Voluntària de l'Uster (UVF) per lluitar contra l'IRA. Pareja va conèixer el protagonista i, fascinat per la seva història, va proposar a Polls crear aquesta obra. Fran Vázquez s'encarrega de pintar el còmic.

L'obra, que s'apropa a l'estil dels còmics de sèrie negra, narra la història de Manolo, un espanyol immers en el conflicte nord-irlandès. El protagonista, del qual no es coneix el nom real, es va allistar a l'exèrcit d'Irlanda del Nord, però guiat pels seus ideals es va introduir al grup terrorista unionista UVF com a agent doble. Esteve Polls n'ha parlat a Cugat.cat.

Esteve Polls

La història seva és impressionant. Em va explicar coses que no podia creure que haguessin passat. I tot el que surt en el còmic és cert.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La presentació del llibre tindrà lloc divendres a la tarda a l'FNAC de la plaça de Catalunya a Barcelona.