'Dansa d'Agost' fa ballar els records d'una vida perduda al Teatre-Auditori

Cultura

Publicat el 22/oct/16 per Maria Cusó

El temps tenyeix els records amb una pàtina de tendresa i nostàlgia, dos sentiments que s'han donat la mà aquest divendres al Teatre-Auditori amb el muntatge 'Dansa d'Agost'. El director Ferran Utzet ha portat a Sant Cugat un dels textos més famosos del dramaturg irlandès Brian Friel davant d'un públic que ha seguit emocionat la vida de les cinc germanes Mundy. Montse Vellvehí, Màrcia Cisteró, Marta Marco, Nora Navas i Clara de Ramon han donat vida a cinc dones fortes i decidides, víctimes d'una realitat masclista i opressora.

'Dansa d'agost' narra un estiu determinant per a la família Mundy, revisitat pel fill d'una de les germanes, Michael. Jugant amb el present i el passat, el jove comparteix amb el públic el record nostàlgic i esbiaixat de l'estiu de 1936 i mostra que la felicitat de les petites coses, amb els pas del temps, es converteix amb el pilar fonamental de les persones.

El muntatge, escrit al 1990, retrata cinc dones esclaves de la seva realitat que es rebel·len en la intimitat de la llar contra una vida que no les satisfà. A diferència de 'Traduccions', que es va poder veure fa un parell de temporades al Teatre-Auditori, 'Dansa d'Agost' retrata l'èpica de la monotonia de la vida diària. Com explica l'actor Albert Triola, es tracta d'una peça que destaca per la profunditat psicològica dels seus personatges i on les dones són l'eix vertebral de la trama.

Albert Triola

En Brian Friel escriu uns personatges molt complexos i interessants. Està molt influenciat per Txèkhov, segurament. En aquest cas, és una obra on les dones realment es llueixen molt perquè tenen cinc papers extraordinaris amb molts matisos.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El públic del Teatre-Auditori ha assistit fidel a la cita amb La Perla29 i quasi ha exhaurit les entrades.