Ferran Utzet: ''Dansa d'agost' és una obra que connecta molt bé amb allò català tot i ser irlandesa'

Ferran Utzet a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater

Cultura

Publicat el 11/oct/16 per Maria Cusó

El director teatral Ferran Utzet assegura que un dels elements que més l'atrau dels textos de l'irlandès Brian Friel és la capacitat de trobar-hi connexions amb la realitat catalana. Utzet, que portarà al Teatre-Auditori 'Dansa d'agost', busca en el dramatúrgia de Friel aquells elements que fan que l'espectador acabi reconeixent en els personatges històries de les seves famílies. El muntatge, produït per LaPerla29, arriba a Sant Cugat divendres de la setmana que ve i explica la història de cinc germanes solteres a la Irlanda de 1936.

Escolta-ho

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'Darrere d'aquesta història aparentement costumista, on passen poques coses, hi ha molta poesia, sentit de l'humor, tendresa i tristesa'.

'Nosaltres intuïm que aquestes cinc germanes serien més felices si poguessin sortir fora. La dansa és la manera que tenen d'alliberar energia i cridar la felicitat que podrien tenir'.

''Dansa d'Agost' és una obra molt emotiva i emocionant per la manera com va construint la vida i com tu acabes reconeixent-hi la teva família, amb la història de les nostres àvies i les nostres tietes'.

'És una obra que connecta molt bé amb allò català tot i ser irlandesa'.

'Amb aquestes obres irlandeses intento buscar una mena d'universalitat. Connectar no només amb unes imatges d'Irlanda sinó anar a buscar què vol dir ser rural, viure en una situació de obresa, en un context masclista.'

'És una obra de dones on la ràdio és gairebé màgica. S'encén i s'apaga d'una manera incontrolada i les músiques que emet sempre creen trasbalsos en els personatges.

'Hi ha una línia de connexió molt forta amb 'Translations', tot i que aquella era una història més èpica i aquesta és més íntima. 'Dansa d'agost' té una lectura més directa'.