The Risas estrena nova etapa amb la publicació de 'Cucurelles'


  • Comparteix:

'Cucurelles' és el segon disc d'estudi dels santcugatencs / Foto: The Risas

'Cucurelles' és el segon disc d'estudi dels santcugatencs / Foto: The Risas

The Risas ha publicat aquest divendres el seu nou treball, 'Cucurelles'. Amb el funky disco com a element cohesionador del treball, els santcugatencs presenten un disc vital, divertit i irreverent que vol fer partícep el públic del seu univers particular. El disc es pot trobar en format físic, descarregar-se gratuïtament a la seva web i escoltar-se a través de les plataformes digitals com Spotify i iTunes.

Cucurella és el terme que denomina 'els individus propers que descriu afectivitat, expressant també la consideració d'integració en l'univers d'amistat de l'emissor'. Aquesta és la base que uneix els The Risas i, per aquest motiu, ha estat el mot escollit per donar nom al seu segon disc d'estudi: 'Cucurelles'.

Publicat sota el segell RGB Suports, la nova creació del santcugatencs són nou temes carregats de vitalitat, bon rotllo i moltes dosis de festa. Com explica el cantant del grup Martí González, 'Cucurelles' és un disc que busca reflectir l'essència del directe, un dels trets distintius de la formació de funk.

Martí Gonzalez

'Cucurelles' és el resultat de molta selecció d'idees i de molt de temps. També de pensar moltes cançons per tocar en directe, que és el que volem perquè nosaltres som un grup de directes.


The Risas va néixer el 2008 i, des d'aleshores ha patit molts canvis. Com explica González, 'la família The Risas' ha anat creixent fins tenir 11 membres que aporten riquesa i nous punts de vista al projecte. Amb el nou disc, els músics volen ampliar encara més aquest cercle i fer que el públic combregui amb la 'religió risenca'.

Tot i els canvis, però, l'essència funk del grup és manté intacta en aquest treball. Un so en el qual han contribuït especialment els productors del disc, Miguelito Superstar i Lalo López, de la Fundación Tony Manero. González afirma que ells han donat un fil conductor musical a nou temes que, en un inici, són molt diferents.

Martí González

La producció del Miquel i el Lalo de la Fundación Tony Manero ens ha ajudat molt en la creació d'aquest fil conductor que dóna sentit a nou cançons que són bastant diferents. Al final són temes de funky disco mirats des d'un punt de vista actual.


'Cucurelles' arriba quatre anys després del primer disc d'estudi dels santcugatencs, 'El millor dels moments', i es presentarà en societat el 15 d'abril a la sala La Mirona de Salt en el Festival Strenes. El grup ja té prevista una gira estiuenca per diversos escenaris catalans que es donarà a conèixer les properes setmanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.