L'esperit de Molière reviu al Teatre-Auditori amb versos satírics i música barroca
Un moment de l'espectacle
CulturaPublicat el 18/gen/16 per Maria Cusó
La Sala Escenari del Teatre-Auditori ha emulat aquest diumenge les sales de ball versallesques amb l'espectacle 'Molière la balla'. Combinant alguns dels textos més famosos de l'autor francès amb danses barroques, l'actor Jordi Coromina i la ballarina Ludovica Mosca han deixat palès que l'humor de Molière és totalment atemporal.
Una de les obsessions de Molière era entretenir i, per això, el rei de la comèdia va crear a finals del segle XVII la Comèdia-Ballet, que introduïa a la meitat del text danses barroques. Jordi Coromina i Ludovica Mosca, acompanyats per la música de l'Ensemble Le Tendre Amour, han recuperat el gènere amb un espectacle escrit per Jaume Boix i dirigit per Ferran Utzet. El muntatge respon a una versió reduïda com explica el mateix Coromina.
Jordi Coromina
Al 1665 Molière es va inventar la Comèdia-Ballet, perquè al rei li agradaven les danses. Entre el segon i tercer acte, l'autor hi va afegir una dansa. Nosaltres hem fet una versió senzilla, perquè no tenim 40 ballarins per explicar-ho.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Durant prop d'una hora i mitja, el conjunt liderat per Coromina, que ha donat vida a Molière, ha anat desgranant els versos d''El malalt imaginari', 'El burgès gentilhome', 'L'amor metge' i 'El misantrop', entre altres textos emblemàtics de l'autor.
Tot plegat ha estat acompanyat de la música de Jean-Baptiste Lully que han interpretat Esteban Mazer al clavicèmbal, Ricard Renart al violí i Lixsania Fernández a la viola de gamba. Una combinació de clàssics que ha demostrat que les injustícies que Molière criticava amb el seu humor àcid no han canviat massa des del segle XVII, segons Coromina.
Jordi Coromina
Als còmics només ens deixen un rosegó de pa per anar tirant i molta merda. Estem encara així, a les beceroles. El nostre és un ofici complicat, però sempre podria anar pitjor.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Fent seva la veu de Molière, Jordi Coromina ha posat de manifest aquest diumenge que l'humor és la millor arma per denunciar les injustícies socials.