Els Gausacs arriben a la Diada de la Colla amb l'objectiu d'aixecar el 5 de 8
Els Gausacs arriben a la seva Diada en un gran moment
CulturaPublicat el 13/nov/15 per Sergio Morales
Els Castellers celebren aquest cap de setmana la Diada de la Colla amb l'objectiu d'aixecar el 5 de 8. L'actuació, l'última de la temporada, serà diumenge a les dotze del migdia a la plaça d'Octavià amb els Castellers d'Esplugues, els Castellers de Cerdanyola i els Minyons de Terrassa. Aquest dissabte, la colla entregarà els guardons de la segona edició del Premi Literari Gausacs Amunt, a la seu social de l'entitat, a les dotze del migdia.
Un dels dos caps de colla dels Gausacs, Àlex Castellarnau, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' que la diada és un premi a la feina feta durant tota la temporada. A més, ha posat sobre la taula que l'objectiu de la colla per aquesta trobada és aixecar el 5 de 8.
Àlex Castellarnau
Estem treballant molt intensament el 5 de 8, que és un castell molt important, molt gran. És un castell que colles del nostre nivell tenim molt al cap.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Els Gausacs van actuar el cap de setmana passat a la Diada dels Castellers de Cerdanyola, on van aixecar el primer 9 de 7 de la seva història. Malgrat aquest apunt positiu, els camises verdes van protagonitzar una caiguda quan intentaven materialitzar un pilar de 6.
L'actuació de diumenge començarà a les dotze del migdia, però abans, a les nou del matí, els Gausacs oferiran les matinades, una cercavila per donar a conèixer a la ciutat que hi haurà actuació.
Concurs literari
Aquest dissabte a les dotze del migdia els Gausacs faran a la seu social l'entrega del segon Premi Literari Gausacs Amunt, que enguany ha estès la convocatòria a tota la comarca i la temàtica del qual gira al voltant de la cultura popular i tradicional catalana.
A la tarda, també en les activitats de la diada, Cal Temerari acull la projecció del documental 'Meting Pot, Castellers indis, Govindes catalans'. Es tracta d'una pel·lícula dirigida per Marta Saleta que, amb la col·laboració dels Castellers de Sants, posa sobre la taula la versió índia dels castells, els govindes.