10 anys de Lectures a la Fresca prenen cos a través dels seus vanos

La mostra s'ha inaugurat aquest dijous a la Casa de Cultura

Cultura

Publicat el 25/jun/15 per Marc Sala

10 vanos i 10 plafons de fotografies conformen la mostra amb la qual Amics de Pedra i Sang volen repassar la història de les Lectures a la Fresca, que van començar fa una decada. Els vanos sempre han estat presents a l'activitat, ja que és la forma del programa de mà, i ara es poden veure fins al 30 de juliol en l'exposició inaugurada aquest dijous a la Casa de Cultura.

Paco Minuesa va ser l'autor del vano de la primera edició de la cita, que va començar com una lectura de textos i que ha evolucionat cap a representacions teatrals amb tots els seus elements. Precisament, això és el que mostra l'exposició a través de les instantànies dels diferents muntatges que Pedra i Sang ha fet els darrers 10 estius. Les fotografies són obra d'Adolf, Mané Espinosa i Lluís Llebot.

La mostra també vol ser un recordatori de totes les persones que han participat en alguna de les representacions. La presidenta d'Amics de Pedra i Sang, Dolors Vilarasau, ha explicat que la iniciativa vol ser un contrapunt al sentit efímer del teatre.

Dolors Vilarasau

La idea del vano té a veure amb conservar la memòria dels actors. Els vanos volen ser un testimoni de tota la gent que ha fet aquest espectacle.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'exposició es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 30 de juliol.