El Teatre-Auditori acull 46 escoles del Vallès per la Cantània

Imatge de l'edició de la Cantàina de l'any passat / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 19/mai/15 per Laia Soriano

El Teatre-Auditori acull entre aquest dimarts i dijous la tradicional Cantània sota el nom 'Al bell mig de la terra' en la qual participaran 2.500 alumnes de 46 escoles del Vallès Occidental. La iniciativa tindrà set representacions i l'apunt santcugatenc el posaran les escoles Avenç, Collserola, Thau, Catalunya, Europa, Ciutat d'Alba, Pinar, Joan Maragall, Santa Isabel i Pi d'en Xandri.

'Al bell mig de la terra', amb text de Carlota Subirós i música de Xavier Pagès, explica la història de Khalil, un jove africà que és resident a una ciutat del sud d'Europa i està fascinat pel Mediterrani, que durant milers d'anys ha estat l'escenari de trobada per a tota mena de persones, i encarna els valors essencials de la cultura, la història i la natura.

La Cantània celebra 26 anys i és una activitat promoguda per l'Auditori de Barcelona que es duu a terme a diverses poblacions d'arreu de Catalunya. L'objectiu d'aquestes actuacions és que els nens i les nenes de quart a sisè de primària de les escoles treballin, durant gran part del curs, una cantata per representar-la davant dels seus familiars.

'Al bell mig de la terra' es representarà a 10 ciutats catalanes, com Barcelona, Figueres, Manresa, Olot i Vic, entre d'altres.