'Núvols' fusiona jazz, percussió i gest en un espectacle per a nadons

Un moment de l'espectacle

Cultura

Publicat el 22/mar/15 per Maria Cusó

La companyia La Petita Malumaluga ha tornat aquest diumenge a Sant Cugat per presentar l'espectacle de petit format 'Núvols', per a nens de zero a tres anys. Allunyant-se del llenguatge convencional i utilitzant el jazz i la percussió com a principals vehicles d'expressió, la companyia ha explicat un conte irreverent on la interacció amb el públic ha estat un element clau. El muntatge, que demostra que les petites coses també tenen importància, ha fet les delícies de grans i petits.


MIRA-HO A CUGAT TV

Hi havia una vegada un núvol tan petit com un didal, tan petit com una oliva i com la més petita de totes les mentides que va arribar a ser tan gran com el més gran dels núvols, com la cobdícia dels bancs. Aquesta és la història que la companyia La Petita Malumaluga ha portat aquest diumenge a la Casa de Cultura amb l'espectacle de petit format 'Núvols'.

El muntatge, per a nadons d'entre els zero i els tres anys, explica d'una manera irònica i sensorial com les coses petites també tenen importància. Per fer-ho, utilitza el text, la música, les textures visuals i la percussió en un muntatge on la interactuació amb el públic és un element clau.

Lluny de formalismes i de llenguatges infantilitzats, l'espectacle utilitza el sentit de l'humor i el cinisme, i demostra que hi ha altres maneres d'apropar l'art als nadons. El membre de La Petita Malumaluga Albert Vilà explica que una de les màximes de la companyia és intentar remoure la seva audiència, ja que els més menuts són el futur.

Albert Vilà

Sembla que amb nadons tot hagi de ser molt pausat, tranquil i amb poc angle. Nosaltres posem una mica de cinisme i tenim ganes de remoure.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Combinant la música de percussions en directe, clàssics del jazz i la narració d'un conte original, Vilà ha anat construint un món de núvols, trons, pluja i terra que ha fet les delícies de petits i grans. Un públic molt exigent, l'infantil, al qual com explica Vilà, s'arriba només a través de l'emoció. En aquest context, la música pren una importància cabdal i és per això que la companyia li dóna una gran importància.

Albert Vilà

Intentem no banalitzar les músiques, estan molt triades. Intentem oferir una part molt gastronòmica a nivell musical, visual i de contingut.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Jazz, percussió, minimalisme i fantasia s'han donat cita aquest diumenge a la Casa de Cultura amb 'Núvols' en una doble sessió.