'Potaje' amb gust de 'tranquil·litat' al CPA per celebrar el Dia d'Andalusia

El 'potaje' s'ha pogut degustar al CPA / Foto: Localpres

Cultura

Publicat el 28/feb/15 per Elisenda Colell

El 'potaje' del Centro Popular Andaluz (CPA) ha recordat la cultura andalusa i ha servit per tancar aquest dissabte la celebració del Dia d'Andalusia. Enguany, el tradicional plat de llegums ha tingut un regust especial, ja que l'entitat ha signat fa pocs dies un conveni amb l'Ajuntament perquè aquest absorbeixi el deute que el CPA tenia contret amb Promusa.

El plat estrella d'Andalusia, el tradicional 'potaje', ha posat punt final a la festa del Dia d'Andalusia a Sant Cugat, que ha començat aquest divendres amb els balls populars i el tast del vi d'honor. Un centenar de santcugatencs ha tastat el plat, elaborat durant tot el matí per alguns membres de l'entitat.

El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha explicat que enguany el 'potaje' té un regust 'de tranquil·litat', ja que l'entitat ha signat el conveni amb l'Ajuntament perquè aquest assumeixi el deute del CPA a canvi d'obrir l'ús de la sala de teatre a la ciutat fins al 2026. Rodríguez també ha explicat que, en ser el primer 'potaje' de l'any, la participació és massiva.

Antonio Rodríguez

Fa quatre dies vam decidir que no es podia apuntar més gent. Tothom vol venir, és el primer 'potaje' de l'any.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Un any més, la cita ha aplegat també una representació política de la ciutat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de rememorar la cultura i els orígens de molts santcugatencs. La festa recorda l'estatut d'autonomia d'Andalusia, aprovat el 1980.