L’Espai Lluís Ribas participa al Festival de Poesia amb un ‘poema visual’

141024-david-ymbernon.jpg
-->
Enllaç copiat al clipboard
24/10/14 a les 21:24h
 |  1 minut de lectura
Secció: Cultura

Arròs que surt d’una pinya, un pebrot farcit d’olives i un plàtan que en obrir-lo surt una botifarra han estat alguns dels ingredients que el premiat artista David Ymbernon ha usat aquest divendres en una ‘acció de poesia visual’ del Festival de Poesia de Sant Cugat. El ‘poema visual culinari’ ha tingut lloc a l’Espai Lluís Ribas, davant una trentena de persones.

Amb ingredients que no eren el que semblaven – calma, solemnitat i música d’una petita ràdio – l’artista guanyador del Premi Nacional d’Accions Artístiques, David Ymbernon, ha sorprès els assistents obrint ingredients, com una pinya i un tetra-brick, que no es corresponien amb els seus embolcalls. Uns ous que en lloc de tenir clara i rovell estaven farcits d’enciam, un musclo ple d’avellanes, una llauna de refresc plena d’oli i així fins gairebé una vintena d’ingredients ‘camuflats’ han servit per donar forma a un espectacle visual i sensitiu. L’actuació es basava en cuinar un plat tot creant sorpresa a l’espectador. Ymernon ha entrat en un estat de concentració i ha engegat la seva actuació que ha culminat en un plat completament comestible. L’artista David Ymbernon explica que la clau per a aconseguir el resultat final està en la pràctica i el coneixement dels aliments.

Declaracions

David Ymbernon

El més complicat és el tractament de les fruites. Amb el temps i la pràctica he après a jugar amb el menjar.

La trentena d’assistents ha quedat molt sorpresa amb el poema visual culinari de l’artista.