Love of Lesbian estrena al Teatre-Auditori el muntatge 'M&M miralls i miratges'

Love of Lesbian aposta pel teatre

Cultura

Publicat el 12/oct/14 per Maria Cusó

Love of Lesbian ha estrenat aquest dissabte al Teatre-Auditori 'M&M miralls i miratges', un muntatge dirigit per Guillem Albà que recrea l'univers creatiu de la banda liderada per Santi Balmes. Enmig d'una ciutat feta de capses de records i a través d'una posada en escena que combina titelles, teatre d'objectes i ombres xineses, la formació ha fet un repàs als temes més emblemàtics de la seva discografia que ha captivat al públic santcugatenc.


MIRA-HO A CUGAT TV

'A l'habitació de la memòria hi ha miralls, pols i alguna bonica mentida' és el punt de partida de 'M&M miralls i miratges', un muntatge amb el qual Love of Lesbian s'atreveix amb el teatre. A través d'una escenografia ideada pel creador Guillem Albà, la formació de Sant Vicenç dels Horts ha anat teixint un relat entre els miralls de la memòria i els miratges de la il·lusió al ritme que marcaven les cançons més punyents dels seus últims discs. D'aquesta manera, el públic del Teatre-Auditori ha vibrat amb temes com 'Los días no vividos', 'Segundo asalto', 'Universos infinitos' i 'Maniobras de escapismo', entre molts d'altres.

Tot plegat emmarcat en una ciutat feta de capses de records de les quals ha sortit llum, pols, fum i, fins i tot, un zepelí gegant que ha sobrevolat la platea del Teatre-Auditori.

Guillem Albà ha estat l'encarregat de convertir l'imaginari de Love of Lesbian en realitat, i transformar el que fins ara era llenguatge musical en teatre. Un experiment, com explica el mateix Albà, que barreja teatre d'objectes, titelles, mímica i ombres xineses.

Guillem Albà

S'havia de trobar el punt just entre concert i epectacle de teatre. Estem investigant perquè és una barreja que no s'havia fet mai.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



'M&M miralls i miratges' és el comiat temporal de la banda de Santi Balmes dels escenaris estatals. Julián Saldarriaga, guitarrista de la formació, ha explicat a Cugat.cat que, tot i estar involucrats en diversos projectes i un nou disc que veurà la llum el 2016, Love of Lesbian té previst no fer cap actuació a l'Estat espanyol durant el 2015.

Julián Saldarriaga

Volíem fer aquest repertori d'una manera teatral. El dia que vaig anar a veure 'Trau', vaig tenir clar que el Guillem era la persona indicada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Teatre-Auditori ha estat la primera parada de la gira d'aquest nou muntatge creat, especialment, per a la temporada de tardor-hivern 2014. Una proposta que obre una nova etapa en la carrera de Love of Lesbian, feta de records i vivències que no es poden ni es volen esborrar.