La constitució del consell de barri Centre-Oest fa efectiva la participació veïnal a la zona


Temes relacionats

Urbanitzar tots els carrers de la Floresta, principal repte del nou consell de barri del districte ( 1/feb/12)

Es constitueix el consell de barri de les Planes, amb la mirada posada en el nou règim d'usos del Casal (31/gen/12)


  • Comparteix:

El consell de barri Centre-Oest es fa a la Sala de Plens

El consell de barri Centre-Oest es fa a la Sala de Plens

El consell de barri Centre-Oest ja és una realitat i neix amb la voluntat que la participació de les associacions esdevingui activa i que els acords a què s'arribin orientin les actuacions de la política municipal. Així ho ha assegurat el president entrant del nou consell, Jordi Puigneró, que s'ha constituït aquest dilluns a la sala de plens de l'Ajuntament. Les associacions de veïns que formen part d'aquest òrgan de participació han demanat que, des del consell, es donin respostes a les peticions i demandes que es formulin i no es deixin a l'aire.

Data històrica pel centre de la ciutat amb la constitució del consell de barri del Centre-Oest. Es tracta del primer dels dos consells que s'han creat al nucli del municipi amb l'objectiu de facilitar la participació del veïns i de les associacions. El nou president del consell de barri del Centre-Oest, Jordi Puigneró, ha destacat que a través d'aquests òrgans s'aconseguirà, també orientar les actuacions i les decisions de la política municipal. A més, s'ha mostrat esperançat per què la participació sigui activa, tot i que ha remarcat que no totes les peticions es podran atendre.

Jordi Puigneró

El ciutadà pot expressar les seves queixes i interessos. Els polítics hem d'escoltar i veure què es pot dur a terme i què no.


Les associacions de veïns adherides al consell de barri són l'Associació Veïnal del Centre-Estació, representada per Marc Aureli Villoro; l'Associació Excursionista Altiplà, amb Antoni Casals, i la Cooperativa Estel SCCL, amb Belén Pesado. Aquesta última, però, farà partíceps els seus usuaris, persones amb discapacitats intel·lectuals, en les diferents sessions del consell de barri.

El president de l'Associació Veïnal del Centre-Estació, Marc Aureli Villoro, ha reivindicat que l'Ajuntament es comprometi a respondre les queixes o peticions dels veïns, sigui de manera positiva o negativa.

Marc Villoro

L'Ajuntament en el 90% de les qüestions no ens ha contestat. Si a través del consell ja ho dono per bo.


El consell de barri no compta, encara, amb un equipament on fer les sessions i per aquest motiu s'ha ubicat a la Sala de Plens. Aquestes es faran efectives els segons dilluns de febrer, maig, setembre i desembre. Puigneró ha proposat pel proper consell, que es desenvoluparà al maig, el debat sobre les afectacions de la Festa Major a la zona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.