Nova edició del Torneig Internacional de volei base femení Miquel Martínez

Enguany la competició, que es disputarà entre el 19 i el 22 de setembre, arriba a la 18a edició amb el DSV Voleibol Sant Cugat com a amfitrió

L'anterior edició, el setembre del 2023, el DSV Volei Sant Cugat va dominar el torneig Miquel Martínez / Foto: Ajuntament

Voleibol

Publicat ahir per Marc Lladó

El DSV Voleibol Sant Cugat tornarà a acollir el Torneig Internacional Miquel Martínez, del 19 al 22 de setembre a diferents pavellons de la ciutat. Serà la 18a edició de la competició, una referència europea del voleibol base femení. Competiran 48 equips dividits en les categories sub-14, sub-16 i sub-19. Molts dels equips internacionals que participaran encara estan per confirmar.

El torneig es dividirà en dues categories paral·leles: el torneig d'or, dirigit als primers equips de cada categoria del club; i el torneig de plata. En cadascuna d'elles hi haurà una fase de grups inicial i unes posteriors eliminatòries per aconseguir trobar l'equip guanyador de cada categoria. La Guinardera, el pavelló de Valldoreix i el Pav 3 de Sant Cugat seran les seus del torneig. El DSV Club Voleibol Sant Cugat és el vigent campió de les categories sub-14 i sub-16, mentre que l'Elx va guanyar la sub-18 l'any passat.

L'epicentre del volei base europeu

La 18a edició del Torneig Miquel Martínez reunirà a Sant Cugat el millor voleibol base europeu. El DSV Club Voleibol Sant Cugat valora el fet de portar a la ciutat un torneig de caràcter internacional, amb la finalitat de promoure el voleibol base femení. Albert Lara, membre de la junta directiva, considera que "és un torneig que ha de perdurar en el temps perquè és una bona forma de donar a conèixer la ciutat i que internacionalment la gent ubiqui Sant Cugat al mapa esportiu". D'altra banda, el directiu també destaca que "durant 17 anys ha funcionat molt bé i és una manera de reforçar l'esport femení i el volei".

L'any passat es va reprendre la competició després de quatre anys d'absència i la resposta va ser molt bona. Més de 600 jugadores van participar-hi, d'equips d'arreu d'Europa. Per aquesta edició esperen tenir unes xifres similars.

Un "hàndicap" per a l'organització

Tot i les bones sensacions que té el club, Lara és conscient d'alguna dificultat que s'han trobat aquest any: "Per no coincidir amb un possible cap de setmana de pont per la Diada de Catalunya, hem hagut d'endarrerir una setmana els dies de competició. Les dates no acompanyaran gaire, perquè en algun país ja hauran començat la competició regular".




DECLARACIONS

Albert Lara

I que continuï i es pugui fer en el temps perquè creiem que és una bona forma de donar a conèixer la ciutat, que la gent ubiqui Sant Cugat al mapa esportiu internacionalment.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Albert Lara

És una manera que l'esport femení i el voleibol tinguin el seu moment i el seu Torneig a Sant Cugat. Som un club referent estatal de volei i l'únic club català a divisió estatal.

Your browser doesn’t support HTML5 audio