El Club Rugby Sant Cugat cau a casa i haurà d'esperar a la darrera jornada per certificar la classificació als play-offs

Els santcugatencs han perdut (26-33) amb el València RC i es jugaran l'accés a la següent fase al camp de l'Universitario Bilbao Rugby

El primer equip masculí del Club Rugby Sant Cugat ha perdut (26-33) davant el València RC en la vuitena jornada del grup d'elit de la Divisió d'Honor B. Una derrota que no permet als santcugatencs certificar la classificació per tercera temporada consecutiva als play-offs d'ascens de categoria. Amb 20 punts i en la quarta posició, els blau-i-negres es desplaçaran fins al País Basc per enfrontar-se a l'Universitario Bilbao Rugby i aconseguir disputar un cop més el play-off d'ascens a Divisió d'Honor.

Abans de començar l'enfrontament entre santcugatencs i valencians, minut de silenci en record de Carles Pla, exdirectiu del club santcugatenc, que ha mort aquesta setmana. Ha estat un homenatge sentit de jugadors, familiars, amics i seguidors de l'entitat a una figura vinculada al club durant molts anys.

Partit important el viscut aquest dissabte amb una Guinardera plena a vessar. Els de Martín Garcia han sortit sobre la gespa cercant aquesta classificació matemàtica als play-offs d'ascens.

Ja en el minut 5 de l'enfrontament, César Ocampo ha aconseguit travessar la línia de fons i sumar els primers cinc punts per l'equip santcugatenc; Élie Chabut no ha volgut ser menys i ha aconseguit transformat el xut a pals posterior. Arribant al primer quart d'hora de partit, el conjunt valencià ha igualat el matx a través de l'assaig de Felipe Robles i el xut a pals d'Emilien Cabalé. Un assaig de càstig a favor dels blau-i-negres ha permès tornar a donar avantatge als locals.

A partir d'aquí, reacció visitant, i és que la duresa de la primera línia rival ha debilitat la defensa santcugatenca. El València, més contundent en el tram final de la primera part, ha realitzat fins a tres assaigs i dos xuts a pals que han permès als visitants marxar als vestidors amb un avantatge de 13 punts (14-27).

A la represa, els de Sant Cugat han sortit a retallar la diferència en el marcador i en el minut 50, Xavier Serrano ha aconseguit fer un nou assaig. No obstant això, aquesta solidesa de la primera línia valenciana els ha permès disposar de dos xuts a pals de càstig que Emilien Cabalé no ha errat.

Arribant als darrers minuts de partit, amb (19-33) en el marcador, els santcugatencs s'han llençat cap amunt per mirar d'aconseguir la remuntada. Pau Bernaldo ha aconseguit fer un assaig que aproximava al Club Rugby Sant Cugat al conjunt valencià; i Élie Chabut, per la seva banda, tampoc ha fallat el xut a pals. A menys d'un assaig i xut a pals del rival, els santcugatencs han premut per dur-se la victòria, però ha faltat temps, i els blau-i-negres han acabat caient (26-33).

Martín Garcia

Ha estat un partit molt dur i molt físic. En el primer temps ens han superat àmpliament i ens ha costat molt entrar en el nostre joc. En el segon temps s'han vist coses bones i a partir d'aquí hem de construir amb el que queda