Paula Ramírez i l'equip de natació artística, poden somiar amb la medalla

El combinat espanyol ha sumat 287 punts a l'exercici tècnic i es col·loca en segona posició del rànquing, per sota de la Xina (313 punts)

La selecció espanyola de natació artística durant l'exercici de rutina tècnica als Jocs de París / Foto: Teledeporte

Natacio

Publicat el 5/agost per Marc Lladó

La santcugatenca Paula Ramírez i la selecció espanyola de natació artística han lluït un exercici tècnic molt enèrgic i s'han col·locat en la segona posició, amb 287,14 punts, per darrere de la Xina, que ha mostrat un nivell superior (313,15 punts) i agafen marge de deu punts per sobre d'Itàlia, les terceres classificades. El conjunt espanyol s'ha adaptat molt bé al nou reglament i no ha rebut cap 'base mark' o penalització.

La rutina tècnica és l'exercici on el combinat de Paula Ramírez optava a millor resultat. Són bicampiones europees i campiones mundials en aquesta modalitat. Han actuat novenes, i han quedat segones amb la dificultat més elevada de la jornada.

La Xina, entrenada per Anna Tarrés, ha realitzat un exercici puntuat per 26 punts més i lidera la classificació. El podi, de moment, el tanca Itàlia. Per la seva banda, tant el Japó com els Estats Units han rebut una "base mark" i, per tant, han vist la puntuació penalitzada dels seus exercicis i es situen cinquenes i sisenes respectivament.

La selecció espanyola comença amb bones sensacions per l'objectiu de la medalla, que es completarà dimecres després dels tres exercicis. Aquest dimarts tindrà lloc l'exercici de rutina lliure a les 19.30 h i dimecres l'exercici acrobàtic.