Romagosa i Menéndez, sots-campiones del món

Hoquei sala

Publicat el 20/feb/07 per Victor Sancho

Les santcugatenques Maria Romagosa i Júlia Menéndez tornen del Mundial d'hoquei sala de Viena amb una medalla de plata penjada al coll. Després de vèncer en les semifinals a la favorita Alemanya, la selecció espanyola no han pogut amb Holanda, que les ha derrotat per 4 gols a 2.

Les jugadores del Júnior femení Maria Romagosa i Júlia Menéndez han acabat la seva participació al Mundial d'hoquei sala que s'ha celebrat a Viena en segona posició. Després de desfer-se de les actuals campiones, Alemanya, per 4 gols a 3, les jugadores espanyoles no han pogut fer res davant la selecció d'Holanda, que ha aconseguit el campionat mundial en guanyar per 4 gols a 2. Romagosa ha fet un gol en la final, que no ha servit per fer-se amb la medalla d'or del campionat.

En la semifinal, l'equip espanyol s'ha mostrat superior a les defensores del títol. Tot i que el matx ha estat molt ajustat, Alemanya sempre ha anat a remolc del joc de la selecció espanyola, i la primera part del partit ha acabat amb un resultat de 3 gols a 1. Les alemanyes han sortit després del descans amb un joc més agressiu i han acosneguit empatar el partit a tres. Però les espanyoles han sabut sobreposar-se i superar a Alemanya per 4 a 3, en un resultat gens esperat i que ha col·locat a la selecció estatal en la lluita pel ceptre mundial de l'hoquei sala.

En la final, esperava la selecció holandesa, gran favorita després de derrotar a la semifinal la selecció d'Ucraïna per 8 gols a 0. I ha demostrat aquesta condició de màximes aspirants al títol amb un 2-0 al marcador al final de la primera part, i 3-0 al principi de la segona meitat del partit. La jugadora del Júnior Maria Romagosa ha posat una mica d'emoció amb el 3 a 1 després de convertir un penal, però les holandeses han tornat a anotar, i després del 4-1, l'últim gol de les espanyoles només ha servit per col·locar al marcador el 4 a 2. Un resultat que fa tornar a les jugadores estatals, entre elles Maria Romagosa i Júlia Menéndez. amb la medalla de plata.

Joana Clusellas

És una llegenda d'un lloc concret però té un punt d'universal. Són camins d'obstacles que al final es resolen. Les llegendes expliquen la vida.