El SantCu fa créixer els seus jugadors amb el valor de la solidaritat amb els altres


  • Comparteix:

El SantCu va organitzar una ponència al Teatre La Unió sobre els valors a l'esport fa un temps / Foto: SantCu

El SantCu va organitzar una ponència al Teatre La Unió sobre els valors a l'esport fa un temps / Foto: SantCu

L'educació és un dels pilars fonamentals amb el qual els nens i nenes han de créixer. Sovint en el món del futbol, els clubs no hi dediquen l'espai suficient que es mereix. El concepte educació inclou altres com solidaritat, valors, companyonia entre molts d'altres que les entitats futbolístiques passen per alt. No és el cas del SantCu que mostra el seu compromís amb l'educació i la ciutat de Sant Cugat sent partícip d'iniciatives com la 'Setmana contra la pobresa i l'exclusió social' organitzada per Cugat.cat i amb la tradicional recollida de joguines per als nens més desfavorits, que es repeteix any rere any.

El Sant Cugat Esport fuig de la simplicitat futbolística i aposta pel compromís, l'ètica i la col·laboració amb diversos projectes que permeten ajudar a gent necessitada i ho fan, en primer lloc, agafant protagonisme en accions solidàries i, en segon lloc, inculcant als seus jugadors i jugadores la importància de prendre posició i participar en iniciatives de cooperació. La implicació i conscienciació dels pares i mares, nens i nenes i entrenadors i entrenadores en els diferents projectes solidaris de la ciutat i fora d'ella és una de les prioritats d'un SantCu que internament ha fet tot el possible per fer créixer projectes amb l'objectiu d'ajudar als més necessitats.

El Sant Cugat Esport és un exemple de club que ha aconseguit superar les pors d'anar més enllà de l'àmbit futbolístic i aposta per la formació educativa i l'evolució amb maduresa dels seus jugadors i jugadores fent-los partícips d'activitats que impliquen solidaritat. La filosofia del Santcu és clara, i és ensenyar a jugar a futbol juntament amb uns valors de respecte i treball en equip amb els altres, i és important deixar constància que no és una filosofia de club duta a terme des de fa poc, ben al contrari. Els vermell-i-negres, des de fa uns anys, col·laboren amb les persones amb discapacitats, ajuden a portar material esportiu als països necessitats, recullen joguines per als nens i nenes que no tenen accés a aquestes i mostren les ganes de participar en la 'Setmana contra la pobresa i l'exclusió social' sent un dels punts de recollida de la ciutat del 15 al 20 d'abril. El cap de comunicació dels vermell-i-negres, Xavier Ros, comenta la importància de donar una educació més enllà de la pilota.

Xavier Ros

Nosaltres fem una tasca important formativa a l'esport, però no ha d'anar sol. Al voltant de l'esport hi ha moltes altres coses.


El compromís que té l'entitat santcugatenca no és tan sols amb la ciutat, un exemple que depassa les nostres fronteres és la col·laboració amb la Fundació Vicente Ferrer, d'entrenadors del SantCu que es desplaçaran a l'Índia el juliol a fer un campus de futbol durant 15 dies per als nens i nenes de la zona.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.