La Penya Blaugrana Sant Cugat puja a Tercera Catalana després d'empatar a Matadepera

La Penya Blaugrana Sant Cugat puja a Tercera Catalana després de l'empat (3-3) en la seva visita al Matadepera B. Els dos equips es jugaven una plaça per pujar de categoria i finalment els santcugatencs han aconseguit el gol de l'empat i de l'ascens a falta de set minuts per al final amb un magistral xut de falta d'Oscar Sbertoli. Els blaugranes tornen a Tercera Catalana després de quatre temporades a l'última categoria del futbol català.

En un camp petit com el Municipal de Matadepera, tot feia indicar que les segones jugades i les pilotes penjades serien una constant durant tot el partit. I així ha estat entre dos equips que s'han buidat sobre la gespa. Ha començat el matx molt igualat, amb poc control del joc i un Matadepera B que s'ha mostrat més efectiu, amb dos gols en el que eren els seus dos primers xuts entre els tres pals. Primer Roger Barrull en el minut 17 aprofitant un contraatac i seguidament Xavier Garcia amb una rematada al segon pal.

Un avantatge complicat de gestionar per una PB Sant Cugat que no arribava amb perill a la porteria contrària i que veia com se li escapava l'ascens. Però una pilota penjada a l'àrea l'ha aprofitat Edu Pérez per retallar distàncies en el 31, i abans d'arribar al descans, Carlos Garcia ha fet l'empat rematant de cap una centrada d'Antony Almengo. Els darrers minuts del primer temps han coincidit amb els millors moments dels de Jordi Tirado, que han aconseguit connectar amb més claredat amb els seu homes de dalt.

En el segon temps, els locals s'han tornat a avançar amb un gol de Xavier Garcia. De nou els santcugatencs perdien el tren de l'ascens, però tenien gairebé 45 minuts per aconseguir l'empat, resultat suficient per pujar. El Matadepera B, conscient que el resultat ja els servia per pujar, han intentat que no es jugués molt, amb pèrdues de temps i trencant constantment el ritme de partit. Ho ha intentat la PB Sant Cugat, penjant pilotes i fent canvis per modificar el signe del partit. I no ha estat gairebé fins al final quan Oscar Sbertoli ha col·locat la pilota i el seu xut de falta ha entrat per l'escaire esquerre de la porteria del Matadepera B. Un gol que ha fet embogir tota la banqueta i el públic santcugatenc, que veia com canviava el signe del matx i l'ascens finalment era per a la PB Sant Cugat.

El tècnic de la PB Sant Cugat, Jordi Tirado, destaca la bona feina dels seus jugadors.

Jordi Tirado

Havíem de guanyar com fos. S'ha patit perquè ells es jugaven la lliga davant el seu públic. Jo sabia que era possible perquè aquests jugadors són molt bons.

Els blaugranes tornen a Tercera Catalana després de quatre temporades a Quarta.