Victòria clau de la UESC contra el Cerdanyola per seguir somiant amb la fase d'ascens

Segona victòria de la temporada i primera a casa dels de Gabi Payet

Una UESC masculina necessitada per la victòria ha fet els deures i s'ha imposat (70-57) al CB Cerdanyola aquest diumenge en el partit corresponent a la jornada 8 de la Super Copa, disputat al PAV 3. Els de Gabi Payet arribaven a l'enfrontament com a cuers; en vuit jornades només havien guanyat un partit i com a visitants. Aquest ha estat un triomf clau: el primer a casa, que els situa a mitja taula i els permet seguir somiant amb accedir a la promoció d'ascens. La intensitat vermell-i-negra, l'encert des de la línia de tir lliure i el domini en el rebot defensiu han estat els punts clau que, malgrat uns números alarmants quant a pèrdues de pilota, han fet que els tres punts es quedessin a casa. La setmana vinent la UESC visita la pista d'El Masnou Basquetbol.

"Portem setmanes buscant aquesta victòria", ha admès el tècnic vermell-i-negre, Gabi Payet. Celebrat la victòria, però alerta que cal seguir millorant perquè "amb això no n'hi ha prou". De fet, un dels punts negres dels santcugatencs són les pèrdues de pilota: 25 en aquest partit, que contrasten amb les 13 que ha perdut el rival. "És un dels nostres punts dèbils", ha dit Payet, que creu que els seus jugadors tenen marge per seguir millorant.

L'equip santcugatenc ha marcat el ritme d'un partit on els visitants només s'han aconseguit posar per davant en el marcador en els primers minuts, però només per dos punts de referència. L'encert d'Amabilino, Daverda i Prat han disparat els de Gabi Payet, que en cap moment més s'han vist superats pels de Cerdanyola.

La primera meitat ha transcorregut sota el domini clar de la UESC, amb un 17-11 al primer quart i un 11-9 al segon. Després del descans, els visitants han avisat que no hi havia temps per a badar: en els primers minuts del tercer quart, els vermell-i-negre aconseguien un aventatge de 13 punts. Això no ha conformat els cerdanyolencs, que amb un parcial de 0-8 han aconseguit retallar distàncies i han fet espavilar la UESC, que ha respost amb tres cistelles consecutives. Els santcugatencs han tancat el tercer quart amb un parcial de 18-13.

Al darrer quart, un guió similar ha obligat a mantenir la guàrdia elevada a la UESC, que han resistit les ratxes anotadores del Cerdanyola i han sobrevisgut a la tempestade triples d'Alejandro Rodríguez. Ha estat el quart més igualat: empat a 24. Suficient per consolidar el marcador de 70-57 i quedar-se amb tres punts d'or.

Gabi Payet

Hem de seguir millorant. Era un victòria súper necessària, però amb això no n'hi ha prou.