La UESC supera amb contundència a l'Olivar i depenen d'ells mateixos en l'última jornada

Els santcugatencs jugaran una final a la pista del SESE per mantenir la categoria

L'equip masculí de la UESC ha guanyat (81-60) a l'Olivar en el partit corresponent a la penúltima jornada del grup C-2 de la Lliga EBA de bàsquet i depèn de si mateix per mantenir categoria en el darrer enfrontament. Els santcugatencs s'han mostrat molt sòlids tant en atac com en defensa i han estat superiors que el conjunt aragonès.

El partit ha començat de cara per als vermell-i-negres. Gerard Castells ha obert el lluminós amb un triple. De fet, en el primer tram del quart, els locals han sumat 9 dels 10 primers punts des de la línia de tres. Tanmateix, el partit ha estat molt ajustat, amb l'Olivar encertant cistelles de mèrit. El primer període ha finalitzat amb un ajustat 18-16.

En el segon quart s'han vist un dels millors moments de la temporada dels santcugatencs. Els locals han anotat de tots colors i Pol Rodríguez, màxim anotador del matx amb 20 punts, ha encertat de tres punts en dues ocasions. En el tram final, Uzamiere ha realitzat una espectacular esmaixada i un tap en defensa que han portat als vermell-i-negres amb un avantatge de més 15 punts al descans.

A la represa, el partit s'ha tornat a igualar, però sempre amb una UESC més centrada i portant el ritme. El matx ha entrat al darrer període amb un marcador de 59-42.

Al darrer quart, semblava que l'Olivar encara els quedaven un darrer cartutx per intentar la remuntada. Tanmateix, els molt bons minuts finals dels santcugatencs els ha permès endur-se el partit amb un marge molt superior del necessari per dependre de si mateixos en la propera jornada.

El pròxim duel serà definitiu pels vermell-i-negres. Visiten la pista del SESE i amb una victòria mantenen la categoria a Lliga EBA, però amb una derrota dependrien del resultat entre l'Olivar i l'Es Castell.